Κόσμος

Κατάθεση ψυχής από τους γονείς του θύματος στο Λαγανά: Θέλουμε δικαιοσύνη

Συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CBS έδωσαν οι γονείς του Μπακαρί Χέντερσον του 22χρονου Αμερικανού που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο. Η Τζιλ και ο Φιλ παραχώρησαν τη συνέντευξη στην εκπομπή «CBS Τhis Morning», όπου και δήλωσαν ότι ο γιος τους αισθανόταν πιο ασφαλής στην Ευρώπη απ’ ότι στις ΗΠΑ.

“Αισθανόταν πιο ασφαλής στην Ευρώπη και στο εξωτερικό γενικά [σ.σ. απ’ ότι στις ΗΠΑ” είπε η μητέρα του, και συμπλήρωσε: “Ελεγε, ξέρετε, ότι με το κλίμα που επικρατεί με τους Αφροαμερικανούς εδώ αισθανόταν πιο άνετα στο εξωτερικό”.

Η παρουσιάστρια Gayle King στάθηκε στην τραγική ειρωνεία του γεγονότος. Να “καταφεύγει” ο 22χρονος στο ελληνικό νησί για να γλιτώσει τη βία και τελικά να ξυλοκοπείται μέχρι θανάτου. “Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους” τόνισε η ίδια, με την μητέρα του νεαρού θύματος να συμφωνεί και να γνέφει με το κεφάλι της συγκαταβατικά.

“Θέλουμε δικαιοσύνη για τον Μπακαρί», είπε η μητέρα και συμπλήρωσε: “Δικαιοσύνη θα είναι όσοι ενεπλάκησαν να μπουν στη φυλακή για πολύ καιρό”.

Η οικογένεια έχει αναθέσει σε δικηγόρο την εκπροσώπηση, ενώ από δωρεές στο διαδίκτυο έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 100.000 δολαρίων για τα δικαστικά έξοδα.

Ο 22χρονος Αμερικανός έπεσε θύμα βάναυσου – μέχρι θανάτου – ξυλοκοπήματος από παρέα Σέρβων και Ελλήνων κατά τη διάρκεια καβγά στη Ζάκυνθο. Φίλοι του είχαν δηλώσει στο ίδιο αμερικανικό δίκτυο ότι όλα ξεκίνησαν όταν ακούμπησαν τις μπύρες τους δίπλα σε μια παρέα αντρών.

Τουλάχιστον 10 άτομα ακολούθησαν τον Χέντερσον έξω από το μαγαζί και του επιτέθηκαν βιαίως.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το