Ελλάδα

Κατατέθηκε η τροπολογία για τον Νίκο Ρωμανό

Ρωμανός

Κατατέθηκε τελικώς απόψε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση, με την οποία δύνεται η δυνατότητα σε κρατουμένους που έχουν διπλή ιδιότητα, καταδίκου και υποδίκου, όπως ο Νίκος Ρωμανός, να σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο. Η κατάθεση της τροπολογίας του υπουργείου Δικιαοσύνης είχε ανακοινωθεί για την ερχόμενη Τρίτη, ωστόσο επισπεύστηκε, λόγω και της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του απεργού πείνας.
Όπως είχε σημειώσει την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, κρατούμενοι με αυτήν την ιδιότητα θα πρέπει να τελειώνουν τις σπουδές τους, γι’ αυτό θα κατατεθεί και ρύθμιση για παρακολούθηση μαθημάτων δι αλληλογραφίας ή εξ αποστάσεως στα πρότυπα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

«Θα εξασφαλιστούν όλες οι υποδομές, ο φοιτητής-κρατούμενος θα διαβάζει στη φυλακή και θα δίνει εξετάσεις επί της εξεταστέας ύλης, αν έχει απορίες θα μπορεί να έρχεται σε επαφή με τους καθηγητές του τηλεφωνικά, ή διά ζώσης, και να δίνει εξετάσεις σε ειδικό χώρο στις φυλακές με επιτηρητή καθηγητή, την ίδια ώρα που θα δίνουν εξετάσεις και οι συμφοιτητές του» είχε τονίσει ο υπουργός.
Ειδικά για τον Νίκο Ρωμανό είπε: «Τα δύο εργαστήρια που έχει στο τρέχον εξάμηνο, μπορούν να αντικατασταθούν με εργασίες που θα κάνει μέσα στις φυλακές. Όσον αφορά το μάθημα της Πληροφορικής, θα του δοθεί, όπως σε όλους τους φοιτητές, δωρεάν ηλεκτρονικός υπολογιστής, τα εγχειρίδια και θα εκπαιδευτεί».

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το