Παραπολιτικά

Καταστροφική λογική «Θ»

O Οργανισμός Λιμένος Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας ακύρωσαν πασχαλιάτικα αποφάσεις τους ή προθέσεις τους για συγκεκριμένες παραχωρήσεις χώρων τους προς τον Δήμο Βόλου.
Πρώτη η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Βόλου, είχε συμφωνήσει για την παραχώρηση του παλαιού Υγειονομικού Κέντρου, στο κέντρο της πόλης, για τη δημιουργία πλατείας προς ανάδειξη του κτιρίου Σπίρερ. Με βάση αυτή τη «βεβαιότητα» το έργο συμπεριλήφθηκε και στα 11 προτεινόμενα για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ (χωρίς φυσικά καμιά συζήτηση σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου), έργα του Δήμου Βόλου. Όμως μετά την απόφαση της Δημοτικής Αρχής και πρόθεσή της να διατηρήσει το κτίριο για την κάλυψη αναγκών κοινωνικών δομών του Δήμου, η Περιφέρεια ουσιαστικά αρνείται την παραχώρηση.
Δεύτερος ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου. Λύει τη συνεργασία του με τον Δήμο Βόλου, ως προς την παραχώρηση χρήσης του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου. Η σύμβαση που υπήρχε είχε διάρκεια έως το 2021. Η αιτία ήταν ότι ο Δήμος απαίτησε, κατά παράβαση της σύμβασης, ανάληψη του κόστους συντήρησης από τον Ο.Λ.Β. αφού απολαμβάνει σημαντικά έσοδα από τη λειτουργία καταστημάτων που βρίσκονται στη ζώνη δικαιοδοσίας του.
«Και στις δυο περιπτώσεις είναι πασιφανές ότι η πολιτική της Δημοτικής Αρχής που είναι πολιτική του cow boy και του «δεν σας βλέπω» όχι μόνο δεν έχει ωφέλιμα αποτελέσματα για τον δημότη και τον Δήμο, αλλά ακριβώς τα αντίθετα από τα επιθυμητά. Ακόμη κι αν έχει κάπου δίκιο το χάνει αφού κατορθώνει να δημιουργεί εχθρούς αντί φίλους ή έστω συνομιλητές. Είναι προφανές πια σε όλους, ακόμη και στους πιο επιφυλακτικούς, ότι η λογική του «έτσι γουστάρω» είναι καταστροφική για την πόλη και σίγουρα δεν είναι αυτή που θα δημιουργήσει το έδαφος για συγκλίσεις και κοινές δράσεις. Δράσεις που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη της περιοχής μας, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων» ήταν το σχόλιο του δημοτικού συμβούλου κ. Γαργάλα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το