Ελλάδα

Καταστροφές σε καλλιέργειες στην Τρίπολη λόγω χαλαζόπτωσης

xalazoptosi

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε το απόγευμα του Σαββάτου την Τρίπολη και προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες στο οροπέδιο της Μαντινείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για σαράντα λεπτά της ώρας, χαλάζι σε μέγεθος μύγδαλου έπεφτε ακατάπαυστα, σε τέτοιο σημείο, που νόμιζε κανείς ότι έβρεχε πέτρες, ενώ άσπρισαν τα πάντα σαν να έχει χιονίσει.

Το χαλάζι με την ένταση που έπεφτε προκάλεσε μεγάλες ζημιές στον κάμπο, κυρίως στην περιοχή της δυτικής Τεγέας, όπου επλήγησαν καλλιέργειες κερασιάς και αχλαδιάς. επίσης, έχουν υποστεί ζημιά και καλλιέργειες μηλιάς, ενώ οι αγρότες φοβόνται και για τις πατάτες ότι μπορεί να σαπίσει ο σπόρος που έχουν φυτέψει.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε αργά σήμερα το απόγευμα, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας και ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Τρίπολης Σωτήρης Παπαδημητρίου, όπου δήλωσαν στους πληγέντες ότι θα γίνει αναγγελία ζημιάς και θα ξεκινήσει την Δευτέρα η υποβολή των δηλώσεων, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης επικοινώνησε και με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ όπου τον ενημέρωσε και του ζήτησε να επισπευτούν οι διαδικασίες εκτιμήσεων από τους γεωπόνους.

πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το