Τοπικά

Καταστράφηκαν δεκάδες ηλεκτρικές συσκευές στα Άνω Λεχώνια λόγω αυξομείωσης στην τάση ρεύματος

Ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές υπέστηκαν δεκάδες νοικοκυριά σε περιοχή των Άνω Λεχωνίων λόγω αυξομείωσης της τάσης του ρεύματος το βράδυ της Παρασκευής.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στον οικισμό δεξιά της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στην περιοχή των Άνω Λεχωνίων και προς τις γραμμές του τρένου Πηλίου. Οικογένειες είδαν τις ηλεκτρικές τους συσκευές να καταστρέφονται λόγω της αυξομείωσης του ρεύματος. Το πρόβλημα ξεκίνησε στις 5.15 το απόγευμα της Παρασκευής όταν διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στην περιοχή. Ενδεικτικό του προβλήματος που προκλήθηκε είναι η περίπτωση ενός νοικοκυριού, όπου κυριολεκτικά αχρηστεύτηκαν τρεις τηλεοράσεις, δύο καλοριφέρ, μια τηλεόραση και ένα ρούτερ. Το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση διήρκησε έως τις 2 το πρωί. Οι κάτοικοι δεν είχαν ενημερωθεί για την απότομη αυξομείωση της τάσης του ρεύματος, οι ηλεκτρικές τους συσκευές παρέμεναν συνδεδεμένες στην πρίζα και λόγω του προβλήματος πολλές από αυτές αχρηστεύτηκαν.
Ηλεκτρολόγος της περιοχής θα καταγράψει τις ζημιές στα νοικοκυριά και στη συνέχεια θα στείλει τη σχετική λίστα στον ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες.
Μάλιστα, αν δεν λάβουν αποζημίωση, οι κάτοικοι ενδέχεται να προσφύγουν και στη Δικαιοσύνη.
Σημειώνεται ότι από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει αποφασιστεί η αύξηση των αποζημιώσεων για ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές εξαιτίας τυχαίας διακοπής του ουδέτερου αγωγού του δικτύου. Σύμφωνα με το κείμενο, το μέγιστο ύψος της αποζημίωσης ορίζεται στο ποσό των 600 ευρώ, ανεξαρτήτως τύπου παροχής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το