Τοπικά

Καταστηματάρχες που έχουν “πνιγεί” στη σκόνη ζητούν την επίσπευση εργασιών στη Νέα Ιωνία

Την επίσπευση των εργασιών τοποθέτησης νέων σωλήνων ύδρευσης ζητούν περίοικοι και κυρίως καταστηματάρχες στη Νέα Ιωνία για να γλιτώσουν από τη σκόνη που μπαίνει καθημερινά στα σπίτια τους και τα μαγαζιά τους. Οι ίδιοι καταλαβαίνουν τη σημαντικότητα του έργου, αλλά ζητούν να τελειώνουν οι εργασίες όσο γίνεται πιο σύντομα.
Οι εργασίες του σημαντικού έργου εκσυγχρονισμού, ζωνοποίησης και αυτοματοποίησης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στη Νέα Ιωνία έχουν αρχίσει εδώ και αρκετές ημέρες και αφορά στην αντικατάσταση όλου του παλιού δικτύου από αμίαντο.

Με την εκτέλεση του έργου θα διασφαλιστεί η ελαχιστοποίηση των διαρροών και η εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού, ενώ εκτιμάται ότι θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της μείωσης της παροχής τους θερινούς μήνες, οπότε και παρατηρείται υπερκατανάλωση.
Καταστηματάρχες και περίοικοι της Μελίνας Μερκούρη, της Μαιάνδρου και της Ικάρων, περιοχή που εκτελούνται τα έργα αντικατάστασης του παλιού δικτύου ύδρευσης, ζητούν να επισπευστούν οι εργασίες, διότι η σκόνη μπαίνει καθημερινά σε σπίτια και μαγαζιά.
Όπως σημείωσαν καταστηματάρχες, τα έργα έχουν αρχίσει περίπου εδώ και δύο εβδομάδες και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να δουλέψουν και επίσης να ζουν τόσες μέρες με τη σκόνη.

«Καταλαβαίνω απόλυτα πόσο σημαντικό είναι το έργο, αφού όπως πληροφορηθήκαμε θα αντικατασταθούν σωλήνες ύδρευσης από αμίαντο, αλλά πρέπει επιτέλους να τελειώσουν. Έχουμε πνιγεί από τη σκόνη και δεν μπορούμε να ανοίξουμε τις πόρτες από τα μαγαζιά μας» σημείωσε καταστηματάρχης της περιοχής.
Άλλος επαγγελματίας που διατηρεί επιχείρηση στη Μαιάνδρου, τόνισε ότι «φταίμε και εμείς οι πολίτες. Μπορεί να μην έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, αλλά αν έπιανε ο καθένας από ένα λάστιχο και έβρεχε τον δρόμο, δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα. Θα μου πείτε για ποιον λόγο να επιβαρυνθεί κάποιος με την κατανάλωση νερού. Εντάξει συμφωνώ, αλλά πρέπει να βοηθάμε και εμείς οι πολίτες σε μια τέτοια κατάσταση».
Τις μέρες που έβρεχε καταρρακτωδώς στον Βόλο οι δρόμοι Μελίνας Μερκούρη και Ικάρων κατέβασαν πάρα πολύ νερό παρασύροντας χώμα και πέτρες, με αποτέλεσμα στις διασταυρώσεις των προαναφερόμενων οδών με τη Μαιάνδρου να έχουν σχηματιστεί μικροί σωροί από χαλίκια, που είναι πολύ επικίνδυνοι για τους δικυκλιστές, διότι βρίσκονται πάνω στη στροφή.
«Πρέπει να απομακρυνθούν τα χώματα και τα χαλίκια από τη Μαιάνδρου, γιατί κάθε μέρα βλέπουμε οδηγούς δικύκλων να προσπαθούν να κρατήσουν την ισορροπία τους. Πάλι καλά δεν έχει σημειωθεί κάποιο τροχαίο με τραυματισμό» σημείωσε περίοικος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το