Ελλάδα

Καταστήματα: Σηκώνουν ρολά σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα παρά την απαγόρευση – Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες

Σε απόγνωση βρίσκονται οι έμποροι σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη που αντιδρούν σφόδρα στην απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει κλειστά τα καταστήματα στις περιφέρειες αυτές, την ώρα που η Αττική σηκώνει ρολά. Το ντόμινο αντιδράσεων, τρέχει να το προλάβει η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας τις επόμενες ώρες μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές, σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις φωνές των καταστηματαρχών.

Το κλίμα από το βράδυ της Παρασκευής, οπότε και ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, ήταν βαρύ και οι αντιδράσεις την επόμενη ημέρα ακόμα και από κυβερνητικούς βουλευτές και τους Περιφερειάρχες των τριών περιοχών προμήνυε μια δύσκολη εβδομάδα για το Μέγαρο Μαξίμου. Αμέσως αποφασίστηκε να επισκεφθεί την Πάτρα ο κ. Πέτσας και να συνομιλήσει από κοντά με τους τοπικούς φορείς και τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός χθες το απόγευμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης και έδωσε εντολή στο οικονομικό επιτελείο να ετοιμάσει νέα δέσμη μέτρων για την στήριξη όλων των επιχειρήσεων που παραμένουν και τον Απρίλιο κλειστές, ύστερα από κυβερνητική απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα θα περιέχουν ένα ποσοστό επιδότησης σε συνδυασμό με επιστρεπτέα προκαταβολή και θα ανακοινωθούν σήμερα.

Αντάρτικο και στη Θεσσαλονίκη: Στα επίπεδα Νοεμβρίου το ιικό φορτίο
Και στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση, καθώς οι καταστηματάρχες που είδαν την κυβέρνηση να τους κρατά «κλειδωμένους» την ώρα που η Αθήνα σηκώνει ρολά, αποφάσισαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι  επιχειρηματίες, όχι τόσο στο κέντρο, αλλά στη δυτική πλευρά της πόλης, αναμένεται να ανοίξουν τα μαγαζιά τους στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση για άμεση αναθεώρηση της απόφασής της.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση με τον κορονοϊό ολισθαίνει ξανά στη Θεσσαλονίκη. Ο διευθυντής του ΕΣΥ, Ανάργυρος Μαριόλης και ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μίλησαν στην εκπομπή για την διασπορά του ιού, τα μέτρα για το σταδιακό άνοιγμα και την μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στην πόλη. Σύμφωνα με τα δεδομένα, το ιικό φορτίο αυξήθηκε κάτα 84% μέσα σε 5 μέρες στη Θεσσαλονίκη και τα νοσοκομεία δέχονται την πίεση που δέχονταν όταν η πρωτεύουσα της Μακεδονίας ισορροπούσε σε τεντωμένο σχοινί τον περασμένο Νοέμβριο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το