Ελλάδα

Κατασκοπεία στη Ρόδο: Τα στοιχεία που «καίνε» σε κινητό και υπολογιστές των υπόπτων

Καμία αμφιβολία δεν έχουν οι ελληνικές Αρχές ασφαλείας για το ότι ο 35χρονος υπάλληλος του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο έχει στρατολογήσει και άλλα άτομα εκτός από τον 56χρονο μάγειρα που φαίνεται ότι συνεργαζόταν μαζί του.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το Open TV, δεν είναι τυχαίο ότι όταν κατέθετε και μιλούσε στους αστυνομικούς ο 56χρονος ναυτικός, ο οποίος έλυσε τη σιωπή του, είπε στους αστυνομικούς ότι κάποια στιγμή ο πρόξενος τον ρώτησε για το αν γνωρίζει και άλλους ναυτικούς που θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα που είχαν στήσει, δηλαδή στο να βγάζουν φωτογραφίες ευαίσθητα στρατιωτικά δεδομένα και να τα στέλνουν στην Τουρκία.

Πλέον, ξεκινά η διαδικασία έρευνας των τραπεζικών λογαριασμών και των δύο υπόπτων από τη στιγμή που και οι δύο κατηγορούνται για κακούργημα. Μεγάλη εντύπωση στις αρχές της Τουρκίας έχει προκαλέσει στις αρχές ασφαλές η σιγουριά τόσο του τουρκικού προξενείου όσο και του κατηγορούμενου με την οποία υποστηρίζουν ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που βρέθηκαν μέσα στον υπολογιστή που βρέθηκε στο σπίτι του 35χρονου δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις αρχές διότι αποτελούν ευαίσθητα διπλωματικά δεδομένα για μία άλλη χώρα.

Η απάντηση των Αρχών Ασφαλείας
Οι Αρχές της χώρας μας ωστόσο απαντούν πως φυσικά και μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα, καθώς δεν βρέθηκαν σε ένα διαπιστευμένο χώρο, όπως για παράδειγμα μια πρεσβεία, αλλά μέσα σε σπίτι.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το