Οικονομία

Κατασκευαστική της Μυτιληναίος επενδύει σε ξενοδοχειακή μονάδα στον Βόλο

Μετά τα μεγάλα έργα παραγωγής ενέργειας, ο όμιλος Μυτιληναίος έχει μπει δυναμικά στον κλάδο εργασιών κατασκευής ξενοδοχείων. Οι εργασίες κατασκευής, από τη ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίος, του πολυτελούς boutique ξενοδοχείου «Όλυμπος Νάουσα», στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται πως ήταν η αρχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εταιρεία του Ομίλου ενδιαφέρεται να δημιουργήσει ξενοδοχείο στην περιοχή των Παλαιών, εκτός αρχαιολογικού χώρου και έχει λάβει το «πράσινο φως» από την αρχαιολογία. Θα διαθέτει συνεδριακό χώρο και αναμένεται να αναπτυχθούν 110 κλίνες, ενώ θα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το συγκρότημα Τσαλαπάτα.
Τα σχέδια αφορούν στη δημιουργία ενός ξενοδοχείου πόλης και το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την κατασκευή του επιβεβαιώνει πως ο τουρισμός αποτελεί ένα από τα κύρια πεδία ανταγωνισμού στην περιοχή.

Στην αγορά υπάρχει κενό στο ξενοδοχειακό προϊόν 5 αστέρων, με συνέπεια να υπάρχουν αυτή τη στιγμή αρκετά περιθώρια ανάπτυξης ποιοτικών ξενοδοχείων – εξ ου και αναζητούνται επενδύσεις σε ξενοδοχεία πόλης.
Η ξενοδοχειακή επένδυση θεωρείται ευκαιρία, από πλευράς αξίας, σε δευτερεύοντες προορισμούς, όπως η Μαγνησία. Μακροπρόθεσμα, όμως, μέσα από τη βελτίωση των υποδομών, δημόσιων και τουριστικών, δράσεις αύξησης της αναγνωρισιμότητάς τους και διαφοροποίησης του προσφερόμενου προϊόντος αυτού του είδους οι επενδύσεις θα μπορούσαν να φέρουν κέρδη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το