Πολιτισμός

Κατασκευές με πουλιά για γονείς και παιδιά στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας το εργαστήρι κατασκευών με θέμα «Κατασκευές με πουλιά για γονείς και παιδιά» για παιδιά 5-12 ετών από το ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων.

Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας γέμισε χαμόγελα και φωνούλες μικρών παιδιών όπου με «εργαλεία» χαρτόνια, κηρομπογιές, πλαστελίνη, κόλλα, ψαλίδι, σπάγκος κ.ά. υλικά οι λιλιπούτειοι μαθητές με φαντασία και κέφι δημιούργησαν πουλιά και στη συνέχεια τα τοποθέτησαν πάνω σε ένα δέντρο φτιαγμένο από χαρτόνι.

Τα μικρά παιδιά επί τω έργω

Οι εκπαιδεύτριες του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων βρίσκονταν δίπλα στα μικρά παιδιά και βοηθούσαν στις δημιουργίες τους με το αποτέλεσμα να αφήνει άφωνους τους πάντες.

Η κ. Δέσποινα Μόσχου, υπεύθυνη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Αμπελοκήπων της Κοινωφελούς Επιχείρησης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, τόνισε ότι «με αφορμή την έκθεση στο Φεστιβάλ Παιδικής Τέχνης με θέμα τα πουλιά πραγματοποιήσαμε κατασκευές για γονείς και παιδιά με απλά υλικά».

Η ίδια πρόσθεσε ότι οι κατασκευές είναι όλες χειροποίητες με υλικά όπως χαρτόνι, πλαστελίνη, κόλλα, σπάγκο κ.ά.

Τα παιδιά έδειξαν να απολαμβάνουν τις χειροποίητες κατασκευές τους με τη βοήθεια των εκπαιδευτριών του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων βάζοντας τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους.

Λ.Α.  

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το