Κόσμος

Καταρρέει η τιμή του ακριβότερου τροφίμου στον κόσμο

Σε «ελεύθερη πτώση» βρίσκεται η τιμή ενός από τα πιο πολυτελή τρόφιμα του κόσμου λόγω των βροχοπτώσεων στην Ιταλία.

Η κακοκαιρία που επικρατεί στην περιοχή Άλμπα της Ιταλίας προκαλεί αύξηση στην παραγωγή λευκής τρούφας που αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι θα πέσει η τιμή του ακριβού μανιταριού.
Η βροχερή περίοδος συνήθως διαρκεί από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο, ωστόσο οι κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη της λευκής τρούφας ξεκίνησαν φέτος από τον Σεπτέμβριο.
Φέτος, οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν 72 γρ. λευκής τρούφας στην τιμή των 109 δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg. Αντιθέτως, πέρυσι οι καταναλωτές αγόραζαν 52 γρ. του μανιταριού στην ίδια τιμή.
Σε μία μερίδα φαγητού χρησιμοποιούνται συνήθως πέντε γραμμάρια.
Η λευκή τρούφα είναι πολύ ακριβότερη από τη μαύρη. Ενώ η δεύτερη χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες στο μαγείρεμα, η πρώτη χρησιμοποιείται ωμή σε πολύ μικρές ποσότητες, πρακτικά ως μυρωδικό.
Η μείωση στην τιμή της τρούφας ευνοεί ιδιαίτερα τους Βρετανούς φίλους της, που είδαν το κόστος των εισαγόμενων προϊόντων να αυξάνεται μετά το Brexit και την πτώση της στερλίνας. Με μία στερλίνα θα μπορούν να αγοράζουν 14% περισσότερη τρούφα σε σχέση με πέρυσι.
Και οι ΗΠΑ θα ευχαριστηθούν τρούφα φέτος, καθώς η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με τα περσινά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το