Κατηγορίες: Τοπικά

Καταρρέει ο κρηπιδότοιχος στο λιμενίσκο Ν. Αγχιάλου “Θ”

Έτοιμο να καταρρεύσει είναι ένα μεγάλο τμήμα του κρηπιδότοιχου στο λιμενίσκο της Νέας Αγχιάλου, με τις ζημιές να εκτείνονται σε μήκος 70 περίπου μέτρων, αλλά κανείς αρμόδιος δεν ενδιαφέρεται για την αποκατάστασή του. Μάλιστα, σύμφωνα με τους αλιείς της περιοχής, η ρωγμή έχει εισχωρήσει και στο εσωτερικό του λιμενίσκου, με αποτέλεσμα η κατάσταση διαρκώς να επιδεινώνεται και να υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης σοβαρού ατυχήματος. Ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Νέας Αγχιάλου έχει απευθυνθεί στη Δημοτική Αρχή Βόλου, ωστόσο δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, αφού η απάντηση είναι πως «δεν υπάρχουν χρήματα».

«Κάθε χρόνο και χειρότερα». Αυτή ήταν η πρώτη κουβέντα του προέδρου του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Νέας Αγχιάλου κ. Χρ. Παρασκευόπουλου, όταν τον ρωτήσαμε για το πρόβλημα στον κρηπιδότοιχο του λινενίσκου.
Ο ίδιος περιγράφοντας την κατάσταση, τόνισε πως «με την πάροδο του χρόνου τα μπλόκια που έχουν τοποθετηθεί «κάθονται», αφού υπάρχει μεγάλη φθορά από τη θάλασσα. Η κατάσταση είναι δύσκολη και αρκετά επικίνδυνη. Από εκεί περνάνε καθημερινά μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι που κάνουν τη βόλτα τους και σε περίπτωση υποχώρησης, αφού το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί είναι μεγάλο, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο κ. Παρασκευόπουλος επισήμανε πως «για το πρόβλημα έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου. Έγιναν κάποια στιγμή παλιότερα αυτοψίες από μηχανικούς στο σημείο και υπήρξε η δέσμευση ότι θα δρομολογηθεί η αποκατάσταση της ζημιάς, αλλά η απάντηση που λάβαμε στη συνέχεια ήταν πως δεν υπάρχουν χρήματα. Πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα».
Να αναφερθεί ότι οι ερασιτέχνες αλιείς της Νέας Αγχιάλου εκφράζουν φόβους ότι σε περίπτωση που υποχωρήσουν τα μπλόκια, τότε θα δημιουργηθεί πρόβλημα στον ελλιμενισμό των σκαφών τους. «Αν συμβεί αυτό, τότε θα κλείσει ένα μεγάλο μέρος της εισόδου του λιμανιού και δεν θα έχουμε πρόσβαση με τα σκάφη μας» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος.
Από την πλευρά του ο ερασιτέχνης αλιέας κ. Παν. Ξυδιάς αναφερόμενος στο πρόβλημα, τόνισε πως «διαιωνίζεται περισσότερο από τέσσερα χρόνια. Έχουν στην κυριολεξία ξεκολλήσει το μπλόκια και η ρωγμή που έχει προκληθεί ξεπερνά σε ορισμένα σημεία σε πλάτος το ένα μέτρο. Είναι πολύ επικίνδυνο για τους πεζούς και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά που παίζουν εκεί, καθώς αν φύγουν εντελώς τα μπλόκια, τότε θα πέσουν στη θάλασσα με απρόβλεπτες συνέπειες. Έχουμε απευθυνθεί στο Δήμο Βόλου κατά καιρούς για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Στον κρηπιδότοιχο κάνουν βόλτα μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι, και τη νύχτα δεν μπορούν να αντιληφθούν την επικινδυνότητα του σημείου. Πρέπει να βρεθεί λύση και να αποκατασταθεί άμεσα η ζημιά» προσέθεσε ο ίδιος.
Ένα ακόμη θέμα που απασχολεί τους ερασιτέχνες αλιείς της Ν. Αγχιάλου είναι αυτό της σωστής λειτουργίας του φάρου στο λιμενίσκο. Η καμένη λάμπα αντικαταστάθηκε πρόσφατα, αλλά η νέα που τοποθετήθηκε, σταμάτησε μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις να αναβοσβήνει. «Η λειτουργία του φάρου κρίνεται απαραίτητη για την ασφάλεια των σκαφών που ελλιμενίζονται» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Νέας Αγχιάλου.

Επερώτηση  Θ. Διαμαντένια

Να αναφερθεί ότι πρόσφατα για το θέμα κατέθεσε επερώτηση στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Θ. Διαμαντένιας, όπου μεταξύ άλλων τόνιζε ότι «εδώ και πέντε χρόνια έχω κάνει επανειλημμένες επερωτήσεις για το θέμα του κρηπιδότοιχου. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών μου απαντούσε πως έχει γίνει η τεχνική και οικονομική μελέτη, αλλά δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα σε καμία ενέργεια αποκατάστασης της ζημιάς».
Ο ίδιος ανέφερε ότι «η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται και πως έχει ενημερώσει για το πρόβλημα την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου από τον Απρίλιο του 2011».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ιερατική Σύναξη για τις έμφυλες ταυτότητες στον Βόλο

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας η 4η, εξ αναβολής, Γενική Ιερατική Σύναξη της…

12 Μαρτίου 2024

O Αριστοτέλης Μπασδάνης για την αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, αναφορικά στην απόφαση για αναστολή…

12 Μαρτίου 2024

Τραμπ: Θα απελευθερώσω τους φυλακισμένους για την επίθεση στο Καπιτώλιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε πως μόλις επιστρέψει στην εξουσία, σε περίπτωση νίκης του στις προεδρικές…

12 Μαρτίου 2024

Αλλοδαποί «εισπράκτορες» παρέλαβαν 10.000 ευρώ από θύμα απάτης

Στην διαλεύκανση ενός ακόμη περιστατικού απάτης με την γνωστή μέθοδο του υποτιθέμενου τροχαίου ατυχήματος, θύμα…

12 Μαρτίου 2024

Εντός της εβδομάδας διορθωτικές αποζημιώσεις 1,5 εκατ. ευρώ στους πληγέντες της Θεσσαλίας

Διορθωτικές αποζημιώσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας όπως είπε ο…

12 Μαρτίου 2024

Αύριο η ετήσια γενική συνέλευση των μελών του ΣΘΕΒ παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ

Πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 19.00 στη Λάρισα στο ξενοδοχείο «Larissa Imperial» η…

12 Μαρτίου 2024