Κόσμος

Καταρρέει η φαρμακοβιομηχανία του πιο «μισητού ανθρώπου στον κόσμο»

MSMB Capital Management CIO Martin Shkreli

Το ποσό των 14,6 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε ένα τρίμηνο έχασε η Turing Pharmaceuticals η οποία ανήκει στον Martin Shkreli, σύμφωνα με το Business Insider.

Ο Martin Shkreli, διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Turing, είχε πρόσφατα πάρει τον τίτλο του “πιο μισητού ανθρώπου στον κόσμο”, καθώς μέσα σε μια ημέρα είχε ανεβάσει την τιμή του φαρμάκου για την τοξοπλάσμωση από τα 13,5 στα 750 δολάρια, δημιουργώντας θύελλα αντιδράσεων.

Η φαρμακευτική εταιρία Turing Pharmaceuticals την οποία ίδρυσε ο νεαρός πρώην χρηματιστής και επιχειρηματίας, αγόρασε τον περασμένο Αύγουστο τα δικαιώματα παρασκευής και διανομής του φαρμάκου Daraprim, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ των New York Times, και χωρίς καμία προειδοποίηση αποφάσισε να εκτοξεύσει την τιμή του στα ύψη.

Το φάρμακο ξεκίνησε να παρασκευάζεται στις αρχές της δεκαετίας του ’40 για την αντιμετώπιση της τοξοπλάσμωσης, μια λοίμωξη όχι πολύ συχνή αλλά εξαιρετικά επικίνδυνη –έως θανατηφόρα– για έμβρυα και νεογέννητα αλλά και για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό, όπως καρκινοπαθείς και άτομα που έχουν εκδηλώσει AIDS.

Πηγή independent.co.uk

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το