Τοπικά

Καταργούνται Ειδικά Σχολεία στο δήμο Βόλου

Θα καταργηθούν στον Δήμο Βόλου μετά την αποδοχή των προτάσεων των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας, το Ειδικό δημοτικό σχολείο Κωφών – Βαρηκόων, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών- Βαρηκόων και το Ειδικό Νηπιαγωγείου Βόλου.

Η δημοτική αρχή έκανε δεκτή την ίδρυση νέας ειδικότητας Τεχνικού Μηχανοσυνθέτη Αεροσκαφών στην Γ΄ τάξη στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας, ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση του των Διευθυντών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας και του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Ν. Ιωνίας. Επίσης έχουν ήδη εκφράσει επιθυμία 15 μαθητές της Β΄ τάξης του σχολείου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της συγκεκριμένης ειδικότητας.
Για τις καταργήσεις τα μέλη της δημοτικής επιτροπής παιδείας τοποθετήθηκαν θετικά σχετικά με την πρόταση του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και είπαν ότι αυτές οι δομές είναι σε αναστολή πέντε χρόνια. Βάσει της νομοθεσίας δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό, διότι μετά από πέντε έτη σε αναστολή επέρχεται η κατάργηση. Όμως, αν υπάρξουν μαθητές για αυτές τις δομές, θα πρέπει να ιδρυθούν ξανά με την ίδια διαδικασία οι δομές που θα χρειαστούν και να επιτρέψουν οι εκπαιδευτικοί τις θέσεις τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το