Τοπικά

Κατάργηση Κυριακών και ενδιάμεσων εκπτώσεων ζητούν οι έμποροι της Θεσσαλίας

ΑΓΟΡΑ2

Να καταργηθεί άμεσα η λειτουργία των καταστημάτων για 8 Κυριακές το χρόνο και να διατηρηθεί το μέτρο μόνο για τις δύο τελευταίες Κυριακές κάθε έτους, όπως επίσης να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι, ζητούν οι έμποροι της Θεσσαλίας. Σε επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γ. Σταθάκη, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας επισημαίνει μεταξύ άλλων πως η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων δεν συνέβαλε στην αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων, ενώ η πλήρης απελευθέρωση των εκπτώσεων έχει οδηγήσει σε εκφυλισμό του θεσμού.

Αναλυτικά η επιστολή:

Με την παρούσα θα θέλαμε να θίξουμε ένα μείζον θέμα αναφορικά με τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που δεν είναι άλλο από το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς.
Το υφιστάμενο πλαίσιο έχει αποδειχτεί, ότι όχι μόνο δεν ωφέλησε τις επιχειρήσεις μας, αλλά αντίθετα επέφερε μεγάλη αναστάτωση και σύγχυση τόσο σε μας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, και επιπλέον δημιούργησε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εκ μέρους των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, σε ότι αφορά στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και έχοντας πλέον μετρήσιμα στοιχεία διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι ο τζίρος των επιχειρήσεων αντί να αυξηθεί, όπως υποστήριζαν οι προκάτοχοί σας, μειώθηκε.
Σε ότι αφορά στο θεσμό των εκπτώσεων-προσφορών, η πλήρης απελευθέρωσή τους έχει δημιουργήσει σύγχυση και δυσπιστία στους καταναλωτές και επί της ουσίας έχει εκφυλίσει το θεσμό των εκπτώσεων.
Με βάση τα παραπάνω και σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του διευρυμένου διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας μας, με τη συμμετοχή των προεδρείων των εμπορικών συλλόγων όλης της Θεσσαλίας προτείνουμε τα εξής:
Άμεση κατάργηση της λειτουργίας των καταστημάτων για 8 Κυριακές και διατήρηση μόνο των δύο τελευταίων Κυριακών κάθε έτους
Κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων
Διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων για τα διαστήματα που ισχύουν σήμερα
Απαγόρευση διενέργειας προσφορών ένα μήνα πριν από την έναρξη των τακτικών εκπτώσεων
Διενέργεια προσφορών δύο φορές το χρόνο, μία για κάθε περίοδο, κατ΄ επιλογήν κάθε επιχείρησης, με αναγγελία στον οικείο εμπορικό σύλλογο και στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας
Θεωρούμε πως η εφαρμογή των ανωτέρω θα επιφέρει την αναγκαία και απαραίτητη ισορροπία στην αγορά και θα εξασφαλίσει, στο μέτρο του δυνατού, συνθήκες ίσου ανταγωνισμού.
Αναμένοντας τη θετική σας ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματά μας, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το