Τοπικά

Καταψηφίζει η παράταξη Παπαδούλη τη δημιουργία μονάδας SRF – “Με λαθραίο σχεδόν τρόπο η διαχείριση του θέματος” 

Επιμένει η παράταξη του Απόστολου Παπαδούλη στην αναβολή της συζήτησης, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, για το θέμα δημιουργίας μονάδας παραγωγής SRF. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ζητούν την διενέργεια ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου με το συγκεκριμένο θέμα και με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων και φορέων, υπό συνθήκες όμως ασφάλειας που δε θα διακινδυνεύσει η ανθρώπινη υγεία κανενός. “Η σημερινή κατάσταση ούτε διάλογο διασφαλίζει, ούτε την συναίνεση φιλοδοξεί να καλλιεργήσει. Αντίθετα, με λαθραίο σχεδόν τρόπο, επιχειρεί να διαχειριστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης, η οποία δηλώνει ότι καταψηφίζει το θέμα, γιατί θεωρεί πως η δημιουργία μονάδας SRF θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η Δημοτική αρχή του Βόλου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας ζητούν από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου σήμερα 11/05/2020 τη γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων στον Δήμο Βόλου.

Εκτιμούμε ότι το θέμα της κατασκευής εργοστασίου παραγωγής SRF είναι εξαιρετικά κρίσιμο για το παρόν και το μέλλον του Βόλου, γι αυτό και θεωρούμε ότι επιβάλλεται να εξεταστεί ως ένα ιδιαίτερο ζήτημα και να δοθεί η δυνατότητα, με νηφαλιότητα, να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις, που θα προκαλέσει η κατασκευή του.
Για τον λόγο αυτό, η Παράταξή μας ζητάει την αναβολή της σημερινής συζήτησης και την διενέργεια ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου με το συγκεκριμένο θέμα και με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων και φορέων, υπό συνθήκες όμως ασφάλειας που δε θα διακινδυνεύσει η ανθρώπινη υγεία κανενός.

Τόσο σοβαρά θέματα δεν επιδιώκεις να τα διαχειριστείς επικαλούμενος το ποσοστό που κέρδισες στις εκλογές αλλά φιλοδοξείς να λειτουργήσεις υπό καθεστώς διαλόγου και να συγκεντρώσεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινωνική συναίνεση.
Η σημερινή κατάσταση ούτε διάλογο διασφαλίζει, ούτε την συναίνεση φιλοδοξεί να καλλιεργήσει. Αντίθετα, με λαθραίο σχεδόν τρόπο, επιχειρεί να διαχειριστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Ως Βόλος Ανατροπή Δημιουργία έχουμε ταχθεί αρνητικά στο ζήτημα του εργοστασίου, γιατί θεωρούμε πως η συγκεκριμένη πρόταση θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της περιοχής και για αυτό την καταψηφίζουμε εφόσον διεξαχθεί το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο με τη συγκεκριμένη μεθόδευση της δημοτικής αρχής κατά της λογικής μας και της υγεία μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το