Ελλάδα

«Καταπέλτης» ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ για την κλινική στο Περιστέρι

Για το τι θα ακολουθήσει με τις δύο κλινικές σε Περιστέρι και Ελληνικό, προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στο OPEN TV και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Νίκη Λυμπεράκη. Με φόντο τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο 24ωρο στην κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ έκανε λόγο για «πρωτόκολλο που δεν τηρήθηκε» και παρέπεμψε στις εισηγήσεις που θα κάνει ο ΕΟΔΥ προς τη Δικαιοσύνη, όπως του ζητήθηκε.

«Διεξάγεται εισαγγελική έρευνα και στην οποία ο ΕΟΔΥ έχει κληθεί να συνδράμει. Θα δώσουμε στον εισαγγελέα τα σχετικά πορίσματα. Από τις πρώτες μας επισκέψεις στο Περιστέρι είδαμε ότι δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας και ακριβώς για αυτό έχουμε 37 κρούσματα και τρεις νεκρούς. Στη συγκεκριμένη κλινική δεν τηρούσαν τα μέτρα και υπήρχαν κάποιοι εργαζόμενοι οι οποίοι αν και είχαν συμπτώματα συνέχισαν να εργάζονται. Ακόμη, υπήρξαν ασθενείς που είχαν συμπτώματα και έκαναν αιμοκάθαρση και αυτό συνέβαλε στη διασπορά του ιού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρκουμανέας.

«Όσοι εργαζόμενοι είναι θετικοί στον ιό απομονώθηκαν, ενώ οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Θα εξετάζουμε και τους υπόλοιπους, έτσι ώστε εάν βρεθεί κάποιος θετικός να μεταφερθεί σε δημόσιο νοσοκομείο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Αναφορικά με τη μονάδα τεχνητού νεφρού της κλινικής και τις εξετάσεις που πραγματοποιούνται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις υπογράμμισε ότι «όπου υπάρχουν υγειονομικές ή κλειστές δομές και είναι πιο εύκολη η διασπορά του ιού να υπάρχει ανησυχία. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως έγινε και στην περίπτωση του Κρανιδίου. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσουμε πιθανή διασπορά στην κοινότητα» κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Μαρτυρία στο OPEN: Δεν είχαν πάρει κανένα μέτρο
Την ίδια ώρα αναβρασμός επικρατεί από το πρωί της Παρασκευής στην κλινική. Μάλιστα τόσο ασθενείς όσο και συγγενείς τους τονίζουν ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν από την κλινική για την ύπαρξη κρουσμάτων κορονοϊού. Φόβος και αγωνία είναι δύο από τα συναισθήματα τους. Πολλοί εξ αυτών βρέθηκαν στην κλινική ζητώντας να υποβληθούν στο τεστ του κορονοϊού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV ορίστηκε από τον ΕΟΔΥ ένας καθηγητής ο οποίος επιβλέπει τις αιμοκαθάρσεις.

Στο μεταξύ η μαρτυρία ενός καρδιοπαθή συγκλονίζει. «Έφτασα στην κλινική χθες το πρωί. Μπήκα από την κεντρική πόρτα σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν φορούσα γάντια παρά μόνο μία μάσκα. Χωρίς να μου πουν να καλύψω τα χέρια μου με έστειλαν στο υπόγειο. Δεν μου έκαναν καμία θερμομέτρηση, δεν είχαν πάρει κανένα μέτρο. Εάν το ήξερα δεν θα ερχόμουν για την εξέταση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φώτης Μητρόπουλος.

«Όταν έφτασα σπίτι μου ενημερώθηκα για το συνέβη στην κλινική. Το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Πήρα στο 1135 και μου είπαν τι πρέπει να κάνω. Μου είπαν να έρθω στην κλινική για να κάνω τεστ για τον κορονοϊό. Πήρα πάνω από 40 τηλέφωνα. Από την κλινική μου είπαν ότι το υπουργείο έφερε την ευθύνη, επειδή εγώ ήθελα να κάνω μία εξέταση. Φανταστείτε την αναίδειά τους. Εάν βγω θετικός δεν θα καταφέρω να ζήσω» κατέληξε.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το