Τοπικά

«Καταπέλτης» ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Π. Μαλινδρέτος: Μας άφησαν μόνους στην κρίση του κορωνοϊού

«Μας άφησαν μόνους»…. Η δήλωση ανήκει στον πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου κ. Μαλινδρέτο και αποτυπώνει την πραγματικότητα που ισχύει στο μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα της Μαγνησίας. Εκτός από τη μεταφορά πέντε γιατρών από τα Κέντρα Υγείας για να πραγματοποιεί ο καθένας εφημερίες, καμία ενίσχυση του Νοσοκομείου δεν υπήρξε με γιατρούς για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης κρίσης. Τα ΤΕΠ έμειναν «γυμνά» και οι έξι θέσεις δεν καλύφθηκαν. Κανένας εθελοντής γιατρός δεν εμφανίστηκε και κανένας γιατρός δεν έδειξε ενδιαφέρον να πληρωθεί με μπλοκάκι. Για τον εθελοντισμό δεν υπήρξε κανένα πλαίσιο στο οποίο θα έδινε στους ενδιαφερόμενους οδηγίες το υπουργείο Υγείας.

«Για τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας, που καλύπτουν εφημερίες, δεν μπορεί να αποτελούν μόνιμη λύση και πρέπει η διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας να ασχοληθεί σοβαρά επιτέλους. Δεν μπορούν να λένε σήμερα πως δεν χρειάζονται προσλήψεις όταν το Τμήμα Επειγόντων λειτουργεί με γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας. Ο κορωνοϊός έφερε για εκείνους που εθελοτυφλούσαν όλες τις ανάγκες των νοσοκομείων στην επιφάνεια. Ακόμα περιμένουμε τις 16 θέσεις που ζητήσαμε για την κάλυψη των κλινικών του Νοσοκομείου. Αυτό που συμβαίνει με το ΤΕΠ, μέσα στη μεγαλύτερη κρίση είναι φοβερό και δεν σημαίνει πως όταν λήξει η καραντίνα θα διορθωθούν τα πράγματα. Οι γιατροί είναι λίγοι και το λέμε σε όλους τους τόνους, αλλά αδιαφορούν», είπε.

Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να μην καλύψει με γιατρούς τα νοσοκομεία στους οποίους δίνει 1.300 ευρώ, αλλά να ανακοινώσει πως θα πληρώσει με 2.200 ευρώ γιατρούς, για να εργαστούν με μπλοκάκια. Στο Νοσοκομείο του Βόλου δεν εμφανίστηκε κανείς, γιατί μέσα στις «άγριες» συνθήκες κανείς δεν διακινδυνεύει.

«Πού είναι και οι εθελοντές, πού είναι τα μπλοκάκια, πού είναι όλα όσα ακούσαμε… γιατί ακούσαμε πολλά. Δεν ήρθε ούτε ένας, ως εξαίρεση για να επιβεβαιωθεί ο κανόνας. Αλλάξανε οι σχέσεις εργασίας μας και δεν αντιδράσαμε γιατί είμαστε σε έκτακτη ανάγκη και βάλαμε πρώτα τη δημόσια Υγεία, αλλά μείναμε μόνοι χωρίς υποστήριξη. Βάλαμε τη δημόσια Υγεία πάνω απ’ όλα και τη βάλαμε μόνο εμείς. Πρέπει να κοιτάμε την πραγματικότητα κατάματα», δήλωσε και τόνισε πως το υπουργείο πρέπει να απαντήσει ποιες κινήσεις έκανε, καθώς κανένα πλαίσιο δεν όρισε για την πραγματική βοήθεια.

Κατέληξε ο κ. Μαλινδρέτος λέγοντας πως τίποτα δεν λειτούργησε μέσα στην κρίση. «Μπορεί να λάβανε κάποια μέτρα στην Αθήνα για τις κλίνες, αλλά σε καμία πόλη της περιφέρειας δεν λήφθηκαν μέτρα για να ενισχυθεί το σύστημα. Αυτή είναι η αλήθεια».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το