Τοπικά

Καταγγέλλονται λεηλασίες μνημάτων στο κοιμητήριο του «Κούκου»

Λεηλασίες στο κοιμητήριο του «Κούκου» καταγγέλλονται, ενώ γίνεται λόγος για «πόλεμο των μαρμαράδων».
Συγγενείς νεκρών υποστηρίζουν ότι μνήματα ρημάζονται στην κυριολεξία και καθημερινά αναζητούνται οι υπαίτιοι, καθώς και ότι μνήματα ξηλώνονται για να κατασκευαστούν νέα.

Τελευταία επίσημη καταγγελία από μια νέα γυναίκα που επισκέφθηκε το μνήμα του πατέρα της για να βρει μόνο …τα χαλίκια. Αναγκάστηκε η διεύθυνση του Κοιμητηρίου να δώσει στη γυναίκα μάρμαρα κρατημένα από εκταφές που χρησιμοποιούνται για μνήματα απόρων, ώστε να γίνει ανακατασκευή του τάφου.
«Μου ξήλωσαν το μνημείο του πατέρα μου από το κοιμητήριο στον «Κούκο».

Πήγα και δεν βρήκα τίποτα παρά μόνο το χαλίκι και ακόμα και ο προϊστάμενος στο Κοιμητήριο έμεινε με το στόμα ανοιχτό και έδωσε εντολή να γίνει αντικατάσταση με παλιά μάρμαρα.
Έψαξα και εντόπισα και άλλα μνημεία που είχαν λεηλατηθεί με τον ίδιο τρόπο. Ζω με τον φόβο, μήπως βρω ξανά ξηλωμένο το μνήμα του πατέρα μου. Είναι προσβολή για τους νεκρούς αυτό που συμβαίνει ανέφερε» η κ. Σοφία Ζώχιου.

Τις καταγγελίες επιβεβαιώνουν και εργαζόμενοι στον «Κούκο», κάνοντας λόγο για «έναν ανελέητο πόλεμο μεταξύ των μαρμαράδων».
Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους «ο ένας ξηλώνει τα μνήματα που κατασκευάζει ο άλλος και γι΄ αυτό υπήρξαν σκέψεις για να τοποθετηθούν κάμερες στον «Κούκο».
Υπήρξε και δεύτερη επίσημη καταγγελία από γυναίκα, η οποία βρήκε διαλυμένο το μνήμα του πατέρα της μόλις το κατασκεύασε και οι υπηρεσίες διαπίστωσαν πως όντως η ζημιά είχε προκληθεί με βαριοπούλα και τίποτα δεν είχε μείνει όρθιο.
«Ήταν εκδίκηση καθαρή γιατί δεν προτίμησε προσφορά που τους είχε δοθεί και επέλεξε άλλον επαγγελματία. Εμείς γνωρίζουμε τι συμβαίνει, αλλά δεν μπορούμε να το αποδείξουμε» τονίστηκε από υπαλλήλους.
Εκτός από τις λεηλασίες μαρμάρων με βάση τις καταγγελίες καταγράφονται και λεηλασίες καντηλιών από Ρομά που αναζητούν χαλκό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το