Ελλάδα

Καταγγέλλει ότι της ζήτησαν να κάνει έκτρωση για να μην την απολύσουν

egyos

Μία απίστευτη καταγγελία έκανε μία 33χρονη από το Ηράκλειο Κρήτης στην Επιθεώρηση Εργασίας και στην οποία αναφέρει ότι δέχθηκε απειλές από την εταιρεία όπου εργάζεται ως μηχανικός να προχωρήσει σε διακοπή της κύησης προκειμένου να μη χάσει τη δουλειά της.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η καταγγελία που η εγκυμονούσα εργαζόμενη κατέθεσε παρά το κλίμα τρομοκρατίας, «έχει δεχτεί απειλές για χειροδικία, ενώ η εργοδοσία έχει καταφερθεί εναντίον της υβριστικά».

Στο πλευρό της εργαζόμενης βρίσκονται μια σειρά από Σωματεία του Ηρακλείου μεταξύ των οποίων η τοπική ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών και το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής.
Μεταξύ άλλων στην καταγγελία αναφέρει ότι η εργαζόμενη προσλήφθηκε με την ΕΓΣΣΕ της ΓΣΕΕ ως υπάλληλος γραφείου (615€ μικτά) ενώ έχει καθήκοντα μηχανικού, με τις ανάλογες ευθύνες. Η εργαζόμενη ενώ είχε σύμβαση αορίστου χρόνου εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το