Τοπικά

Καταγγελίες κατοίκων για ακαταλληλότητα του νερού της Κορώπης-Ζητούν παρέμβαση από τον Δήμο

 

ΑΚΑΤΑΛΗΛΟ ΝΕΡΟ

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος παρέδωσε πλαστικό μπουκάλι χωρητικότητας 0,5 λιτ. με νερό που συλλέχθηκε από τις βρύσες των σπιτιών στον οικισμό της Κορόπης του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Θολό νερό άρχισε να τρέχει από τις βρύσες μετά την νεροποντή της 13/3/2016.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται θολό νερό στις βρύσες των σπιτιών του οικισμού, αντίθετα είναι συχνό φαινόμενο “και απ’ ότι  έχει ενημερώσει ο Δήμος οφείλεται στην κακή κατασκευή του φράγματος Παναγιώτικου, στην κακή λειτουργία των φίλτρων και στο ότι οικισμός μας είναι σε κοντινή απόσταση από το φράγμα χωρίς να παρεμβάλλεται δεξαμενή και δεν προλαβαίνουν να  “καθήσουν” τα μικροσωματίδια που αιωρούνται.Επιπλέον, είναι συνηθισμένη πρακτική όταν το νερό από το Παναγιώτικο γίνεται θολό, να αντλείται νερό από γεώτρηση για την υδροδότηση του οικισμού μας. Παρ΄όλα αυτά όμως, από τις 13/3/2016 που έχει το παρουσιαστεί το πρόβλημα δεν έχει ξεκινήσει η υδροδότηση από την γεώτρηση γιατί ο πίνακας της γεώτρησης είναι χαλασμένος εδώ και καιρό και δεν έχει γίνει η αντικτάστασή του ή η επισκευή του.

Με βάση τα παραπάνω  θέλαμε να μας απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα, αναφέρουν οι κάτοικοι με επιστολή τους στο Δήμο:

1) Εαν εσείς οι ίδιοι θα πίνατε ένα τέτοιο νερό, αν θα το χρησιμοποιούσατε για την την υγιεινή σας, για το πλύσιμο των πιάτων σας, για τον καθαρισμό του σπιτιού σαςκαι για την προετοιμασία του φαγητού σας.

2) Γιατί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, ενώ γνωρίζει το πρόβλημα που παρουσιάζεται συχνά κατά την διάρκεια του χειμώνα δεν έχει φροντίσει ούτε να αντικατασταθούν τα φίλτρα στο Παναγιώτικο, ούτε να αντικατασταθεί ο πίνακας στην γεώτρηση, παρ’ όλα τα καθόλου αξιοκαταφρόνητα τέλη ύδρευσης που εισπράττει από τον οικισμό μας.

3) Γιατί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, ενώ γνωρίζει το πρόβλημα, δεν έχει προβεί στην εύρεση εναλλακτικής λύσης υδροδότησης του οικισμού μας όπως η λήψη νερού από τις υπερχειλίσεις των δεξαμενών των Μηλεών.

4) Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να  προβεί η Διεύθυνση  Δημόσιας Υγείας για την προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής.

5) Ποιος θα αποζημιώσει τους κατοίκους στις περιπτώσεις ασθένειας ή στις περιπτώσεις καταστροφής της οικοσκευής τους λόγω του ακατάλληλου νερού.

Απαιτούμε την άμεση αντιμετώπιση και λύση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί χωρίς χρονοτριβή και δικαιολογίες τύπου: “δεν υπάρχουν χρήματα”, καθώς ήδη έχουν παρουσιαστεί προβλήματα υγείας στους κατοίκους του οικισμού.

Απαιτούμε την γρήγορη εύρεση και εφαρμογή  εναλλακτικών λύσεων για την υδροδότηση του οικισμού μας, καθώς το νερό από το Παναγιώτικο συστηματικά είναι θολό και ακατάλληλο.

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το