Τοπικά

Καταγγελίες για κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην κατασκήνωση Αγ. Λαυρεντίου – Διαψεύδει η Μητρόπολη

kataskinosi

Κρούσματα γαστρεντερίτιδας παρουσιάστηκαν σε παιδιά της κατασκήνωσης Αγίου Λαυρεντίου, όπως ανέφερε σήμερα στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ο αντιπρόεδρος της Επιχείρησης Σ. Παπαευσταθίου. Ο κ. Παπαευσταθίου παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στο Πήλιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όλες οι πηγές είναι επιβαρυμένες, και πρόσθεσε ότι υπάρχουν καταγγελίες για 10 κρούσματα γαστρεντερίτιδας στην κατασκήνωση της Μητρόπολης που λειτουργεί στον Άγιο Λαυρέντιο.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, πάντως, διέψευσε τις καταγγελίες και τόνισε ότι δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα έως τώρα. Μάλιστα ανέφερε στη «Θ» ότι από την έναρξη λειτουργίας των κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων για τη φετινή περίοδο, ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα (φίλτρα) για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού.

Το θέμα ελέγχου των πηγαίων νερών επανέφερε προς συζήτηση στο σημερινό Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Γαργάλας, τονίζοντας ότι εκτός από τους χλωριωτές, απαιτείται καθαρισμός των δεξαμενών. Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ υποστήριξε πως έχει γίνει καθαρισμός των αγωγών αλλά το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από τους καθαρισμούς και τις χλωριώσεις, αφού τα δίκτυα είναι κατασκευασμένα με αγωγούς άρδευσης και όχι ύδρευσης. «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε όμως όλο το δίκτυο, γιατί θα κοστίσει εκατομμύρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαευσταθίου αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα μείωσης της πίεσης του νερού που παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες. «Η μείωση στην πίεση του νερού έγινε για δύο ημέρες. Οι δεξαμενές είναι σε καλό επίπεδο, όπως και η κατάσταση του υδραγωγείου με παραγωγή νερού 47.000 κυβικά ημερησίως», είπε.

Τέλος, τόνισε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρεσης, μετά από μελέτη ειδικού έχουν εντοπιστεί τρεις θέσεις γεωτρήσεων, αλλά οι σχετικές άδειες πρέπει να δοθούν από την Περιφέρεια. «Το διαχειριστικό σχέδιο της ΔΕΥΑΜΒ θα είναι ολοκληρωμένο ως τα μέσα Οκτωβρίου με πραγματικές μετρήσεις και τότε θα μπορούμε να προτείνουμε έργα που θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ», κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το