Τοπικά

Καταγγελίες Γαργάλα: Ποια ΜΜΕ και γιατί λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος από δημοτικό χρήμα

Gargalas-Kostas

Χθες που απεργούσαν οι δημοσιογράφοι η δημοτική αρχή του Βόλου… όρισε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με δύο θέματα: έγκριση δαπανών παρελθόντων οικονομικών ετών αφετέρου διαγραφή οφειλών κατά του Δήμου λόγω παραγραφής τους.
Ο λαγός όμως ήταν αλλού… όπως αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος.

Στο σύνολο των 86 δημοσιεύσεων του Δήμου Βόλου από 01-01-2015 έως 31-12-2015 στον τοπικό τύπο και σε σύνολο 12860 Ευρώ των οποίων τα τιμολόγια είναι ανεξόφλητα έλαβαν:
1. ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΕΠΕ (Ταχυδρόμος) 5622 Ευρώ και 48 δημοσιεύσεις
ποσοστό επί του ποσού 44%
2. ΤΥΠΟΣ ΑΕ (Νέος Τύπος) 5483 Ευρώ και 23 δημοσιεύσεις
ποσοστό επί του ποσού 43%
3. ΘΕΣΣΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΗΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ  (Θεσσαλία)
1546 Ευρώ και 15 δημοσιεύσεις.
ποσοστό επί του ποσού 12%
4. ΚΑΡΕΚΛΙΔΗΣ ΑΡΧ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 209 Ευρώ και 1 δημοσίευση
ποσοστό 1%
«Αν αυτό που συμβαίνει με τα ανεξόφλητα τιμολόγια συμβαίνει αναλογικά ( και μάλλον συμβαίνει) και με τα εξοφλημένα του Δήμου Βόλου αλλά και των Νομικών του προσώπων τότε δεν πρόκειται μόνο για σκάνδαλο αλλά απαιτείται και η παρέμβαση των εποπτικών αρχών διότι πρόκειται για καραμπινάτη παραβίαση του Νόμου 2328/1995 και όσον αφορά στη παράγραφο 4 του άρθρου 13 . Στο άρθρο αυτό αναφέρεται ότι οι δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο γίνονται με βάση το κριτήριο της ίσης κατανομής.
Είναι θεμιτό βέβαια για τις διάφορες εφημερίδες να έχουν διακριτικές ή και καλές σχέσεις με την όποια Δημοτική Αρχή προς άγραν πληροφοριών και θεμάτων.
Είναι όμως θεμιτό να αδιαφορούν για το φαινόμενο αυτό όταν πιθανώς σε δεύτερο χρόνο και για κάποιο απροσδόκητο λόγο, μπορεί να βρεθούν στη θέση των αδικημένων ;
Και εν πάση περιπτώσει θα τους είναι ευχάριστο να σκεφτεί ο αναγνώστης ότι πιθανώς ,για το λόγο αυτό ,η εφημερίδα να είναι και κατά κάποιον τρόπο εξαρτημένη από την εκάστοτε Αρχή.
Μιλώ βέβαια για το σοβαρό ημερήσιο τύπο και δεν μιλώ για τον τύπο που σαν ημερήσια εφημερίδα εκδίδεται μόνο το Σάββατο αλλά διεκδικεί τη μερίδα του λέοντος των υποχρεωτικών, από το νόμο, δημοσιεύσεων». Η τελευταία αναφορά του κ. Γαργάλα αφορά το Νέο Τύπο που απαγορεύεται να λαμβάνει δημοσιεύσεις ως καθημερινή εφημερίδα καθώς δεν είναι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το