Ελλάδα

Καταγγελία για ξυλοδαρμό συνδικαλίστριας από εργοδότη στο Ηράκλειο

Περιστατικό ξυλοδαρμού μίας γυναίκας συνδικαλίστριας από εκπρόσωπο πρατηρίου καυσίμων, μέσα στην Επιθεώρηση Εργασίας του Ηρακλείου, ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Όπως καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, αγροτικοί σύλλογοι και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς, η συνδικαλίστρια, είναι μέλος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, ενώ ο επιχειρηματίας είχε κληθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να απολογηθεί για μη καταβολή δώρων και επιδομάτων σε εργαζόμενους.
Για άναδρη επίθεση κάνει λόγο η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πιάνουν απειλές και τρομοκρατία». Ακόμη, καλεί τα σωματεία και τους φορείς να καταδικάσουν τέτοιου είδους περιστατικά. «Καλούμε τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης, αλλά και συνολικά του κλάδου, να δώσουν την απάντηση τους με τη μαζικοποίηση του σωματείου», αναφέρει.
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκφράζει την «έντονη ανησυχία που δημιουργεί το γεγονός ότι αυξάνονται τα κρούσματα επίθεσης και ξυλοδαρμού σε εργαζόμενους και σε εκπροσώπους εργαζομένων, συνδικαλιστές, καταδεικνύοντας τον εργασιακό Μεσαίωνα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια».
Ανακοίνωση εκδόθηκε και από τους αγροτικούς συλλόγους Ηρακλείου, Αστερουσίων, Καζαντζάκη, Αρχανών και την Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Αρκαλοχωρίου. «Το χτύπημα μίας συνδικαλίστριας από έναν εργοδότη ξεπερνάει τα όρια μίας τραμπούκικης πράξης, που επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί σκληρά από τον νόμο. Έχει ως στόχο του όλους τους εργαζόμενους, την οργάνωσή τους, τους αγώνες τους», σημειώνουν οι αγροτικοί σύλλογοι.
Για άνανδρη και ωμή επίθεση του επιχειρηματία κάνει λόγο η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας πως «αυτή η επίθεση δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Η εργοδοσία, συνολικά, αποθρασύνεται με τις πλάτες των κυβερνήσεων και της σημερινής». «Τα περιστατικά βίας σε εργαζομένους και συνδικαλιστές δεν πρέπει να φοβίσουν κανέναν», συμπληρώνει.
Επίσης, το Συνδικάτο Οικοδόμων καταδικάζει και καταγγέλλει την επίθεση, αναφέροντας χαρακτηριστικά:«Η επίθεση αυτή δεν είναι τυχαία, εντάσσεται μέσα στο σύνολο της επίθεσης και της τρομοκρατίας που δέχονται οι εργαζόμενοι από την εργοδοσία».
Εξάλλου, καταδικαστικές ανακοινώσεις έχουν εκδοθεί, μεταξύ άλλων, από το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης «Γαλάτεια Καζαντζάκη», το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, από τις ομάδες και συλλόγους του νομού Ηρακλείου-μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) κ.ά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το