Τοπικά

Καταγγελία για βασανισμό κουταβιού στον Αλμυρό – Βρέθηκε δεμένο σε εγκαταλειμμένη παράγκα στο δάσος «Κουρί»

Τον βασανισμό κουταβιού κατήγγειλε η πρόεδρος της Φιλοζωικής Αλμυρού Αθηνά Υφαντή, καθώς η ίδια έγινε μάρτυρας ενός πρωτοφανούς περιστατικού. Το μικρό κουτάβι βρέθηκε δεμένο σε μεταλλικό κρίκο μέσα σε εγκαταλειμμένη παράγκα του Κυνηγετικού Συλλόγου Αλμυρού στο δάσος «Κουρί» και ενδέχεται να ακρωτηριαστεί το ένα του πόδι σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί στη θεραπεία που υποβάλλεται από κτηνίατρο.

Το άτυχο κουτάβι βρέθηκε προ δυο ημερών να κλαίει στον προαναφερόμενο χώρο από περιπατητές, οι οποίοι ενημέρωσαν σχετικά την κ. Υφαντή. Η ίδια, όπως ανέφερε «μετέβη στο δάσος «Κουρί» και αντίκρισε το φρικιαστικό θέαμα», ενώ ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον Δήμο Αλμυρού, υπάλληλος του οποίου κατάφερε να σπάσει τον τσίγκο της παράγκας και να ελευθερώσουν το άτυχο κουτάβι.

Η «Θ» επικοινώνησε με την κ. Υφαντή, η οποία περιέγραψε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την εικόνα που αντίκρισε: «Το κουτάβι ήταν δεμένο από έναν μεταλλικό κρίκο ψηλά στο πόδι του, ενώ ο κρίκος ήταν δεμένος με σκοινί. Σίγουρα το μικρό σκυλάκι ήταν αδέσποτο στο «Κουρί» και νηστικό για αρκετές ημέρες, ενώ θεωρώ ότι σε αυτή την κατάσταση βρέθηκε από ανθρώπινο χέρι».

Στη συνέχεια το κουτάβι μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο του Αλμυρού, ο οποίος το υποβάλλει σε θεραπεία, καθώς στο δεμένο πόδι είχε σταματήσει η κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με ακρωτηριασμό.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο στα ζώα. Ο δικός μου νους δεν μπορεί να χωρέσει την εγκληματική ενέργεια απ’ οπουδήποτε προέρχεται. Υπάρχουν μαρτυρίες που όταν εξακριβωθούν θα τιμωρηθούν δεόντως οι ένοχοι όσο αυστηρά προβλέπει ο Νόμος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το