Τοπικά

Καταγγελία για άστοχες και αδιαφανείς μετακινήσεις προσωπικού στο δήμου Βόλου

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

Για άστοχες και αδιαφανείς επιλογές στις πρόσφατες μετακινήσεις προσωπικού, καταγγέλει τη δημοτική αρχή Βόλου η Κίνηση Μετωπικής Ανατροπής  ΟΤΑ (ΚΙΝΗ.Μ.Α. ΟΤΑ), και καλεί τη διοίκηση του Συλλόγου εργαζομένων να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων που θα αρνηθούν καθήκοντα, πέρα από τη θέση τους. Τα μέλη της Κίνησης Μετωπικής Ανατροπής καταγγέλουν συγκεκριμένα μετακινήσεις έμπειρων υπαλλήλων σε θέσεις που δεν έχουν σχέση με το επιστημονικό τους αντικείμενο, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση και αποδόμηση κρίσιμων υπηρεσιών του δήμου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αθρόες μετακινήσεις προσωπικού του Δήμου έγιναν τις τελευταίες μέρες με απόφαση του Δημάρχου, αναρτημένες στη Διαύγεια.

Χαρακτηρίζονται όμως πράγματι από διαύγεια και εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες των υποστελεχωμένων υπηρεσιών του Δήμου;

Έχουν πράγματι σαν σκοπό και στόχο, την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών;

Στοχεύουν, εν μέσω της μνημονιακής κρίσης και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που ζούμε, να ενισχύσουν τις προνοιακές δομές κοινωνικής προστασίας, για ανακούφιση των ευπαθών και ευάλωτων ομάδων των συμπολιτών μας;

Η απάντηση, κατά τη γνώμη μας είναι ΟΧΙ.

  • δεν μετακινείς έναν έμπειρο και καταξιωμένο υπάλληλο(Κοινωνικό Λειτουργό) από την Πρόνοια-ΚΑΠΗ στα ΚΕΠ, ούτε έναν έμπειρο και καταξιωμένο υπάλληλο(Διοικητικό) από τα ΚΕΠ στην Πρόνοια-ΚΑΠΗ.

  • απαξιώνεις, υποβαθμίζεις και τελικά αποδομείς τα ΚΑΠΗ της Δημοτικής ενότητας Ν. Ιωνίας, αφήνοντάς τα με ένα μόνο Κοινωνικό Λειτουργό και ελλιπή προσφορά υπηρεσιών καθαριότητας και κυλικείου (ανάθεση καθαριότητας σε ιδιώτες-εργολάβους), θεωρώντας τελικά τους δημότες της Ν. Ιωνίας, δημότες 2ης κατηγορίας.

  • δεν δίνεις 3 παράπλευρα καθήκοντα, με τα ανάλογα επιδόματα, σε ένα μόνο υπάλληλο.

  • δεν δημιουργείς “Δημοτική Αστυνομία” με υπαλλήλους ανεκπαίδευτους, που θα δουλεύουν βέβαια υπερωριακά, για να έχεις αυτό που σε ενδιαφέρει, την καλή βιτρίνα του κέντρου της πόλης.

  • δεν χρησιμοποιείς υπάλληλο Γυμναστή σαν διοικητικό, όταν έχεις ανάγκες Άθλησης στις Κοινωνικές δομές (ΚΑΠΗ, Παιδικοί Σταθμοί).

Καλούμε τη Διοίκηση του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο να αφυπνιστεί και να πάρει θέση. Να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων που θα αρνηθούν καθήκοντα, πέρα από τη θέση τους. Να καταγγείλει ευνοϊκή μεταχείριση συγκεκριμένων υπαλλήλων σε βάρος άλλων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το