Τοπικά

Καταγγελία για αγωγή σε απολυμένους της “ΙΜΑΣ” – Η εταιρεία φέρεται να διεκδικεί 200.000 ευρώ

Για τις 22 Σεπτεμβρίου επαναπροσδιορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά τις απολύσεις εργαζομένων από το εργοστάσιο ΙΜΑΣ.

Η Ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων χημικής βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ) καταγγέλλει την εταιρεία ότι, ευρισκόμενη σε πανικό, κατέθεσε αγωγή ζητώντας απ’ τους απολυμένους, που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, το ποσό των 200.000€!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:
Οριστικά δικάζονται την Παρασκευή 22/9/2017 στο Πρωτοδικείο Βόλου οι παράνομες απολύσεις των εργαζομένων της εταιρείας παραγωγής ελαστικών ΙΜΑΣ Α.Ε., θυγατρική της ContiΤech A.E..

Για αποφυγή κάθε παρεξήγησης η δικάσιμος είχε οριστεί για 5/5/2017 που λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης θα γινόταν παρέμβαση από την Ομοσπονδία μας , τη ΓΣΕΕ αλλά και το Ε.Κ.Β.

Όμως λόγω αλλαγής της νομοθεσίας σχετικά με το χρονικό διάστημα δήλωσης των πρόσθετων παρεμβάσεων ήταν αδύνατον να γίνει, οπότε ζητήθηκε επαναπροσδιορισμός της εκδίκασης και ορίστηκε για τις 22/9/2017.

Η εκ των πραγμάτων αναγκαστική αναβολή εκνεύρισε τη Διοίκηση της εταιρείας ΙΜΑΣ Α.Ε. και προσωπικά τον κ. Παπουτσόγλου και προσέφυγαν σε κινήσεις πανικού.

Έφτασαν στο σημείο να καταθέσουν Αγωγή ζητώντας απ’ τους απολυμένους, που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, το ποσό των 200.000€!!!

Με αυτό το «μικρό» ποσό θέλουν να καλύψουν δικαστικά έξοδα προς τους δικηγόρους τους, λόγω της αναβολής !!!

Πέρασε πάνω από ένας χρόνος από τις ομαδικές εκδικητικές απολύσεις που ουσιαστικά είχαν στόχο να απαλλαχτούν από τους «κακούς» εργαζόμενους που δεν ήθελαν να γίνουν πιόνια στα χέρια του κ. Παπουτσόγλου !!!

Η Διοίκηση της εταιρείας ΙΜΑΣ Α.Ε. για να αποποιηθεί τις ευθύνες της, εισηγήθηκε στην ContiΤech A.E. το κλείσιμό της, προσπαθώντας να μεταφέρει τις ευθύνες στους εργαζόμενους !!!

Η συγκεκριμένη Διοίκηση, το 2015 έχασε για πρώτη φορά, μεγάλο δημόσιο διαγωνισμό της ΔΕΗ, ενώ εδώ και σαράντα χρόνια ήταν ο μοναδικός προμηθευτής ελαστικών ταινιών !!! και κατοχυρώθηκε σε Πολωνική εταιρεία.

Μετά την εξέλιξη του διαγωνισμού, η ΙΜΑΣ Α.Ε. δήλωσε το ενδεχόμενο αποχώρησής της από την Ελλάδα !!!

Η Ομοσπονδία μας και το Σωματείο των εργαζομένων εκείνο το διάστημα προχώρησαν σε αρκετές παρεμβάσεις για να μην χαθεί ο συγκεκριμένος πελάτης από την ΙΜΑΣ Α.Ε.

Δυστυχώς όμως η διοίκηση του κ. Παπουτσόγλου είχε προδιαγράψει ως άγονο το συγκεκριμένο διαγωνισμό !!!

Οι ευθύνες της Διοίκησης της εταιρείας που στήριζε τη λειτουργία της επιχείρησης στην Ελλάδα σε έναν και μοναδικό πελάτη, είναι τεράστια !!!

Το παράδοξο είναι ότι αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνεργαστούν με τους εργαζόμενους για να μην κλείσει η εταιρεία, σκεπτόμενοι κουτοπόνηρα προσπάθησαν να μεταφέρουν τις ευθύνες !!!

Σήμερα ακούγονται σενάρια επαναλειτουργίας της εταιρείας με αφορμή νέο διαγωνισμό που είναι στο προσκήνιο από τη ΔΕΗ.

Αυτό άλλωστε θέλουν και οι εργαζόμενοι και θα συνεχίσουν να διεκδικούν το δικαίωμά τους στην εργασία, αγωνιστικά αλλά και νομικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το