Ελλάδα

Καταγγελία: Εργοδότες στο Ηράκλειο δίνουν το δώρο Χριστουγέννων και το… ζητούν πίσω

Όπως φαίνεται, οι εργοδότες αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους για να καταβάλλουν όσο λιγότερα χρήματα μπορούν στους υπαλλήλους τους.

Αυτή τη φορά, όπως έγινε γνωστό, επιχειρηματίες στο Ηράκλειο εφηύραν νέες μεθόδους για να… γλιτώσουν το δώρο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, που έχουν φτάσει στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, επιχειρήσεις έχουν καταβάλει με τραπεζική κατάθεση -όπως ορίζει ο νόμος– το δώρο των Χριστουγέννων, αλλά στη συνέχεια ζητούν από τους εργαζομένους τους να κάνουν ανάληψη και να τους το επιστρέψουν!

Τι λέει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

«Έχουν φτάσει ακόμα και σ’ αυτό το σημείο. Έχουμε καταγγελίες από εργαζόμενους για επιχειρηματίες που τους ζητούν πίσω το δώρο των Χριστουγέννων που τους κατέθεσε στην τράπεζα. Μάλιστα, εγώ προσωπικά, χρειάστηκε να παρέμβω σε δύο περιπτώσεις για να εξηγήσω στους εργοδότες πως αν συνεχίσουν να ζητάνε πίσω τα χρήματα του δώρου θα βρουν τον μπελά τους», επισήμανε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς.

«Έφτασα στο σημείο να απειλήσω πως θα απευθυνθώ στην ασφάλεια προκειμένου να δώσει στους εργαζομένους προσημειωμένα χαρτονομίσματα που μόλις τα λάβουν οι εργοδότες θα συλληφθούν. Αυτό έχει γίνει στο παρελθόν στα Χανιά. Μετά την παρέμβασή μου φαίνεται ότι φοβήθηκαν οι εργοδότες και σταμάτησαν να ζητούν την επιστροφή του δώρου», υπογράμμισε ο κ. Βοργιάς.

Βάζουν δώρο αλλά όχι μισθό

Υπάρχουν βέβαια και αρκετοί επιχειρηματίες που βάζουν το δώρο των Χριστουγέννων αλλά όχι τον μισθό.

«Δυστυχώς, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι εργοδότες καταβάλλουν το δώρο των Χριστουγέννων αλλά όχι τον μισθό. Η μη καταβολή του δώρου επισύρει ακόμα και αυτόφωρο κι έτσι για να το γλιτώσουν οι επιχειρηματίες το βάζουν. Από την άλλη μεριά στον μισθό έχουν κάποια περιθώρια κι επιλέγουν να μην το βάλουν», αναφέρει σχετικά ο κ. Βοργιάς ενώ παράλληλα τονίζει πως οποιοσδήποτε εργαζόμενος βιώνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα είτε στο Εργατικό Κέντρο, είτε στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το