Ελλάδα

Καταγγελία Άδωνι: Σε τρεις μήνες το πολύ όλα τα δημόσια νοσοκομεία θα παύσουν να λειτουργούν

adonis

Δραματικές είναι οι περικοπές στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, μεταξύ άλλων, αφού η κυβέρνηση ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο «αιματηρές» περικοπές σε όλο το δημόσιο τομέα.

Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν οι προϋπολογισμοί των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, αφού από το μήνα Μάρτιο περικόπτεται το 51% των μηνιαίων προϋπολογισμών τους.

Το θέμα καταγγέλει ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προμηνύει πως σε τρεις μήνες το πολύ θα κλείσουν τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας!

«Αποτελεί πρωτοφανές γεγονός η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας να θέσει σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, για να καταφέρουν να πληρώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις του Μαρτίου» τονίζει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως «εάν η πρακτική αυτή συνεχιστεί, σε τρεις μήνες το πολύ, θα παύσουν να λειτουργούν όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας».

Την περασμένη Παρασκευή οι διοικητές των νοσοκομείων πληροφορήθηκαν με σχετικό έγγραφο του προϊστάμενου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας ότι θα πρέπει να καλύψουν όλες τις ανάγκες τους για το Μάρτιο, σε μισθοδοσίες, αγορές αγαθών και υπηρεσιών κλπ, με το 49% των πιστώσεων που τους χορηγήθηκε τον Φεβρουάριο ή τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους.

Όπως αναφέρεται στο «Βήμα», ενώ τον Ιανουάριο του 2014, επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, οι συνολικές πιστώσεις ανήλθαν στα 99.740.000 ευρώ, για τον Μάρτιο του 2015 εγκρίθηκε η εκταμίευση συνολικού ποσού 43.353.062 ευρώ, ενώ στον αντίστοιχο προϋπολογισμό προβλέπεται η εκταμίευση 87.726.680 ευρώ.

«Με αυτό το ποσό δεν θα μπορέσουν να πληρωθούν οι προμηθευτές, καθώς αν μείνουν απλήρωτοι πάνω από τρεις μήνες, θα κόψουν την πίστωση» καταλήγει ο κ. Γεωργιάδης.

πηγή www.protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το