Τοπικά

Καταλογίζεται ως έλλειμμα ποσό ύψους 5,3 εκ. ευρώ στον Δήμο Σκιάθου

«Βόμβα» στο Δήμο Σκιάθου. Ο επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου κοινοποίησε την Παρασκευή στο δήμο έκθεση ελέγχου για την οικονομική διαχείριση του 2006 και ζητά να καταλογιστούν 5,3 εκατομμύρια ευρώ σε τρια πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και στον πρώην δήμαρχο κ. Πλωμαρίτη. Για τον κ. Πλωμαρίτη ζητά καταλογισμό 1,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Το φύλλο ελέγχου των οικονομικών στοιχείων ζητά να καταλογιστούν τα ποσά εις ολόκληρον και αφορούν εκτός από τον πρώην δήμαρχο, τον π. ταμία που αποπέμφθηκε από το δημόσιο και τέθηκε σε αργία και τον π. προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας που είναι συνταξιούχος. Για το ελεγκτικό συνέδριο θεωρείται έλλειμμα ποσό που φεύγει από τα ταμεία και δεν δικαιολογείται με παραστατικά και νόμιμα δικαιολογητικά.
Ο έλεγχος διαπίστωσε εντάλματα πληρωμής χωρίς υπογραφές όπως τόνισε ο δήμαρχος του νησιού κ. Πρεβεζάνος.
Ο καταλογισμός των ποσών προτείνεται μέσα από την έκθεση του επιτρόπου και η οικονομική υπηρεσία του Δήμου Σκιάθου κοινοποίησε τα έγγραφα στους ενδιαφερόμενους, καθώς εντός 15 ημερών καλούνται να καταθέσουν τα ποσά ή να παρουσιάσουν νόμιμα δικαιολογητικά και παραστατικά.
Ο δήμαρχος κ. Πρεβεζάνος σημείωσε ότι σύμφωνα με τον δημοσιονομικό έλεγχο βρέθηκαν δεκάδες εντάλματα που δεν δικαιολογούν πληρωμές καθώς δεν υπήρχαν αποδείξεις και δεν ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά γινόταν καταβολή χρημάτων και σε πρόσωπα που δεν είχαν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.
«Το φύλλο ελέγχου που μας κοινοποιήθηκε αφορά στην κρίση του επιτρόπου. Εμείς δεν έχουμε εμπλοκή. Καταγράφηκε ένα ποσό μη νόμιμων δαπανών ύψους 5,3 εκατομμυρίων και πρέπει αυτά τα χρήματα να δικαιολογηθούν. Εμείς ως Δήμος εκτός από την έκθεση δεν γνωρίζουμε τίποτα άλλο», σημείωσε ο κ. Πρεβεζάνος.
Ένα τμήμα αυτής της υπόθεσης έχει οδηγηθεί ήδη στη δικαιοσύνη και είχε ως αποτέλεσμα την αποπομπή του ταμία του Δήμου Σκιάθου από το δημόσιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το