Τοπικά

Κατάλληλο για μαθητές το κτίριο του ΓΕΛ Αλμυρού

Κατάλληλο να δεχθεί μαθητές και να λειτουργήσει χωρίς κανένα πρόβλημα, θα είναι το Λύκειο Αλμυρού, εφόσον ο Δήμος προχωρήσει σε εργασίες αποκόλλησης και αποκατάστασης επικίνδυνων σοβάδων. Χθες ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σαβελίδης έλαβε το πόρισμα της τεχνικής εταιρείας που είχε αναλάβει τον έλεγχο του κτιρίου και σύμφωνα με αυτό, μόλις ο Δήμος Αλμυρού προχωρήσει σε μικρής κλίμακας εργασίες, τα παιδιά θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις αίθουσες.
Το πόρισμα για την καταλληλότητα του κτιρίου που στεγάζει το Γενικό Λύκειο Αλμυρού, παραδόθηκε και τα παιδιά που έχουν διαμοιραστεί σε τρία σχολεία αναμένεται να επιστρέψουν σε ένα μήνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας κ. Σαβελίδη.

Το σχολείο έχει εγκαταλειφθεί, καθώς οι γονείς είχαν εκφράσει έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών τους στον απόηχο περιστατικού με πτώση σοβάδων, σπάσιμο τζαμιών από φεγγίτη σε αίθουσα διδασκαλίας αλλά και την “αποκάλυψη” στατικής μελέτης βάσει της οποίας στο κτίριο του Λυκείου απαιτείται ενίσχυση των υποστυλωμάτων και των δοκών.
Από τις 12 Δεκεμβρίου, η Α΄ Λυκείου κάνει μάθημα σε τρεις αίθουσες του ΕΠΑΛ και Εργαστηριακού Κέντρου Αλμυρού, που βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων από το ΓΕΛ Αλμυρού.
Οι μαθητές της Β΄τάξης συστεγάζονται με το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης που βρίσκεται σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων από το ΓΕΛ Αλμυρού. Η Γ΄Λυκείου κάνει μάθημα σε 5 αίθουσες του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού που βρίσκεται σε απόσταση δέκα μέτρων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το