Τοπικά

Κατάληψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ

Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Περιβάλλοντος τελεί υπό κατάληψη από μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.
Πολίτες από τον Βόλο μετέβησαν στην Αθήνα και αιφνιδιαστικά κατέλαβαν τον ισόγειο χώρο του Υπουργείου, ενώ 3 μέλη της Επιτροπής βρίσκονται στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Φάμελλου απαιτώντας άμεση ανάκληση της απόφασης για καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ.
Όπως τόνισαν, “εδώ και μήνες σκουπίδια από τον ΕΜΑΚ της Φυλής και από την Ιταλία καίγονται στους απαρχαιωμένους κλιβάνους της ΑΓΕΤ στο Βόλο. Η καύση σκουπιδιών παράγει διοξίνες και φουράνια δηλητηριάζοντας την ατμόσφαιρα, ενώ παράλληλα ανατρέπει κάθε πολιτική ορθής διαχείρισης αποβλήτων”.
Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου καλεί σε συμπαράσταση πολίτες και φορείς μέχρι να ανακληθεί η απόφαση για καύση από την εταιρεία 200.000 τόνων σκουπιδιών ετησίως. Καλεί, επίσης, τους κυβερνητικούς βουλευτές κ.κ. Παπανάτσιου, Μεϊκόπουλο και Μπαλή, καθώς και της ΝΔ κ. Μπουκώρο να πάρουν επίσημη θέση, “να βγουν από το λήθαργο και να συμβάλουν στον αγώνα για τον τόπο τους, πριν αυτός μετατραπεί σε αποτεφρωτήρα της νοτιοανατολικής Ευρώπης”.
Οι πολίτες δηλώνουν: «Δεν φεύγουμε αν δεν δικαιωθούμε. Δεν φεύγουμε αν δεν μας διαβεβαιώσει ο Υπουργός ότι θα σταματήσει το δηλητήριο από τον αέρα που αναπνέουμε. Θα προστατέψουμε τα παιδιά μας από το άσθμα και τον καρκίνο! Εδώ και τώρα θέτουμε τέλος στην καύση σκουπιδιών!».

Διαμαρτυρία Επιτροπής Αγώνα πολιτών Βόλου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, μέσα και έξω. Απαιτουμε ανάκληση της άδειας για καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ ΤΏΡΑ

Publiée par Ifigenia Iliopoulou sur Dimanche 25 mars 2018

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το