Τοπικά

Κατάληψη στο Γυμνάσιο – Λύκειο Βελεστίνου

Κατάληψη πραγματοποίησαν χθες οι μαθητές στο Γυμνάσιο και Λύκειο Βελεστίνου ζητώντας να υπάρξει παρέμβαση στο Γυμναστήριο και πιο συγκεκριμένα στη στέγη του, απ’ όπου υπάρχει κίνδυνος εισροής νερών.
Τα δύο σχολεία συστεγάζονται έχοντας κοινό χώρο Γυμναστηρίου. Οι μαθητές δεν είχαν προειδοποιήσει για τη σημερινή κατάληψη και οι καθηγητές προσερχόμενοι χθες το πρωί στο σχολείο, αιφνιδιάστηκαν.
Ακολούθησαν διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και συνάντηση με τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα που τους ανέφερε πως σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.
Σήμερα αναμένεται να διεξαχθούν κανονικά τα μαθήματα και στα δύο σχολεία.
Ο διευθυντής του Γυμνασίου Βελεστίνου κ. Νίκος Αγγελόπουλος επισήμανε πως «χθες το πρωί μεταβήκαμε στο σχολείο και είδαμε τους μαθητές να έχουν προχωρήσει σε κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για το Γυμναστήριο, όπου υπάρχει πρόβλημα με την εισροή νερού. Υπήρξε αιφνιδιασμός, γιατί οι μαθητές δεν είχαν ειδοποιήσει ούτε έκαναν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν. Αντιπροσωπεία μαθητών μαζί με τους καθηγητές μεταβήκαμε στον δήμαρχο και τον ενημερώσαμε. Ο ίδιος μας είπε πως έχει προχωρήσει τη διαδικασία για να γίνουν οι εργασίες στεγανοποίησης και μας έδειξε και έγγραφα. Μετά επιστρέψαμε στο σχολείο, όπου οι μαθητές άφησαν τους καθηγητές να εισέλθουν στο διδακτήριο και πιστεύουμε ότι από σήμερα τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά».
Από την πλευρά της η διευθύντρια του ΓΕΛ Βελεστίνου κ. Μαρία Μπούρα ανέφερε πως «για το θέμα είχαμε ήδη ενεργήσει σε συνεργασία με τον Δήμο και το έργο συμβασιοποιήθηκε, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες επιδιόρθωσης στη στέγη. Αυτή την εξέλιξη την αναφέραμε στους μαθητές οι οποίοι κατάλαβαν ότι θα μπορούσε να αποφευχθεί η κινητοποίηση της οποίας μάλιστα δεν προηγήθηκε καμία γενική συνέλευση μαθητών».

Συνάντηση για τις σχολικές διαδρομές
Συνάντηση μεταξύ του διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτη Σαβελίδη, της προέδρου του ΤΕΕ κ. Νάνσυ Καπούλα, της συντονίστριας του προγράμματος για τις σχολικές διαδρομές κ. Μούτου και του προέδρου της Ένωσης Γονέων κ. Ηλία Κουτσερή και άλλων παραγόντων πραγματοποιήθηκε χθες όπου τέθηκε το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του προγράμματος για τις σχολικές διαδρομές.
Την ερχόμενη Τετάρτη θα παραχωρηθεί στα τοπικά ΜΜΕ συνέντευξη τύπου. Επίσης το πρόγραμμα με τις προτάσεις θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη της σχολικής χρονιάς.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το