Τοπικά

Κατάληψη στο ΓΕΛ Βελεστίνου για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν από την τρίμηνη τηλεκπαίδευση στο σχολείο οι μαθητές και η πρώτη κατάληψη στη Μαγνησία είναι γεγονός.
Πιο συγκεκριμένα το ΓΕΛ Βελεστίνου τελεί από χθες σε κατάληψη με τους μαθητές να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο περιλαμβάνει αλλαγές και στα ζητήματα της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η απόφαση των μαθητών να κλείσουν το σχολείο προκάλεσε έκπληξη, καθώς για τρεις ολόκληρους μήνες τα σχολεία ήταν κλειστά και τα μαθήματα διεξάγονταν με τηλεκπαίδευση, ενώ ελάχιστες μέρες μετά την επιστροφή των μαθητών, υιοθετούνται πρακτικές που δεν συνάδουν με την εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Οι καθηγητές προσήλθαν κανονικά για να κάνουν μάθημα, αλλά οι μαθητές είχαν ήδη προχωρήσει στην κατάληψη του σχολείου. Μάλιστα έκαναν και ψηφοφορία, όπου η μεγάλη πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της κινητοποίησης.
Οι μαθητές τάσσονται κατά του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει την τράπεζα θεμάτων, το διπλό μηχανογραφικό, αλλά και τις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Για την όλη εξέλιξη ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας ανέφερε πως «εμείς ενημερωθήκαμε από τη διεύθυνση του ΓΕΛ Βελεστίνου πως το σχολείο βρίσκεται από χθες σε κατάληψη και οι μαθητές αντιδρούν στον νόμο του υπουργείου Παιδείας».
Στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας μάλλον δεν ανέμεναν ότι στις ελάχιστες μέρες λειτουργίας των σχολικών μονάδων θα γινόταν και κατάληψη.
Πλέον έχει ενδιαφέρον, αν θα σταματήσει σήμερα η κινητοποίηση των μαθητών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το