Τοπικά

Κατάληψη στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου – Αντιδρούν στη χρήση μάσκας οι μαθητές 

Σε κατάληψη προχώρησαν χθες οι μαθητές στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου, τη στιγμή μάλιστα που ένα τμήμα του σχολείου έκλεισε λόγω κρούσματος.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ένα από τα αιτήματα των μαθητών είναι η αντίδρασή τους στη χρήση μάσκας.
Ο διευθυντής διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας ανέφερε πως «οι μαθητές διαμαρτύρονται, γιατί πρέπει να φορούν μάσκα. Και είναι οξύμωρο να ζητούν να μην φορούν μάσκα, όταν χθες στο σχολείο τους ένα τμήμα έκλεισε λόγω κρούσματος κορωνοϊού».

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας αναφέρει πως σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.55339/08-09-2020 ΚΥΑ για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και τα σχετικά πρωτόκολλα Διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 και ύστερα από την ενημέρωση του διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Βόλου αλλά και τη γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Δημοσίας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του τμήματος Β4 του 3ου Γυμνασίου Βόλου από 26/05/2021 έως και 30/05/2021.
Επίσης κρούσμα κορωνοϊού γνωστοποιήθηκε στη Δευτεροβάθμια για το 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, όπου αναμένεται να κλείσει ένα τμήμα, αλλά και για το Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις, όπου επίσης αναμένεται η αναστολή λειτουργίας τμήματος.

Διευθυντές εκτιμούν πως ο φόβος των κρουσμάτων οδήγησε ουσιαστικά και το υπουργείο Παιδείας να τερματίσει πρόωρα τη διδασκαλία για τους μαθητές της Γ’ τάξης Λυκείου στις 2 Ιουνίου.
Συγκεκριμένα αναφέρουν πως, αν ασθενήσει από κορωνοϊό κάποιος υποψήφιος, θα έχει το χρονικό περιθώριο για να αναρρώσει και να μπορέσει να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις οι οποίες ξεκινούν στις 14 Ιουνίου. Άλλωστε το υπουργείο παιδείας έχει εδώ και λίγες μέρες μειώσει το χρονικό περιθώριο επιστροφής των μαθητών στις τάξεις από τις δεκατέσσερις στις δέκα μέρες.
Αντιθέτως, αν άφηνε τη διδασκαλία των υποψήφιων μέχρι τις 11 Ιουνίου, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός και ασθενούσε ένας μαθητής εκείνη τη μέρα, ουσιαστικά θα έχανε ένα μεγάλο μέρος των πανελλαδικών.
Βέβαια, σημειώνουν οι διευθυντές, θα πρέπει οι υποψήφιοι των πανελλαδικών να είναι πολύ προσεκτικοί αυτή την περίοδο, για να μην ασθενήσουν από τον ιό στο παραπέντε της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων.

Πάντως ακόμη δεν έχει δοθεί κάποια οδηγία από το υπουργείο παιδείας τι θα συμβεί σε περίπτωση που ασθενήσει ο υποψήφιος και είναι άλλοι μαθητές μέσα στο τμήμα.
Το ερώτημα είναι, θα μπουν σε καραντίνα όλοι οι υποψήφιοι της αίθουσας του εξεταστικού κέντρου και θα χάσουν τα μαθήματα ή θα συνεχίσουν την εξέταση κανονικά;
Διευθυντής που στο σχολείο του είχε κρούσματα σε τμήματα είπε πως από αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής, σε ένα τμήμα εκτός από τον μαθητή που νόσησε, δεν νόσησαν οι συμμαθητές ούτε οι καθηγητές. Αυτό δείχνει και τη μεγάλη αξία της χρήσης της μάσκας για τους κλειστούς χώρους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το