Τοπικά

Κατάληψη στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας λόγω …ψύχους – Που δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες ψύχους που επικρατούσαν νωρίς το πρωί στην πόλη. Σημειώνεται ότι το σχολείο είχε θέρμανση, ωστόσο οι μαθητές θεώρησαν επικίνδυνες τις συνθήκες στο προαύλιο όπου υπήρχε ακόμη χιόνι και σημεία με πάγο.
Τα υπόλοιπα σχολεία σε Βόλο και Νέα Ιωνία λειτούργησαν κανονικά, εκτός από το 2ο ΓΕΛ Βόλου όπου αρκετοί μαθητές αποχώρησαν καθώς δεν υπήρχε θέρμανση στον 2ο όροφο του διδακτηρίου.
Σε ανακοίνωσή του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης επισημαίνει: “Το 4ο Γενικό Λύκειο λειτούργησε για τις 4 πρώτες ώρες λόγω αντικειμενικού προβλήματος (στο σύστημα θέρμανσης). Με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας τους οι μαθητές αποχώρησαν. Οτιδήποτε άλλο έχει λεχθεί για το θέμα αποτελεί ελάσσονος σημασίας ζήτημα”.

Αύριο Tετάρτη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Σκόπελο, Σκιάθο, Αλόννησο,  Ζαγορά και Νότιο Πήλιο, πλην του σχολείου των Καλών Νερών όπου τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά. Τα σχολεία με έδρα τους τους Δήμους Βόλου, Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αλμυρού 

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Τοπικής Κοινότητας Ανάβρας και της Τοπικής Κοινότητας Βρύναινας θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Όλα τα υπόλοιπα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού θα λειτουργήσουν κανονικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το