Τοπικά

Κατάληψη στην πρυτανεία από φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Παράσταση διαμαρτυρίας που εξελίχτηκε σε κατάληψη της πρυτανείας πραγματοποίησαν χθες το πρωί φοιτητές από διάφορα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Οι φοιτητές είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρύτανη κ. Μαμούρη για να του θέσουν διάφορα ζητήματα. Η συνάντηση έγινε στην πρυτανεία και μετά τον διάλογο και την κατάθεση των αιτημάτων ανέφεραν στον πρύτανη ότι θα κάνουν κατάληψη στην πρυτανεία. Ο πρύτανης αποχώρησε όπως και οι υπάλληλοι από το χώρο της πρυτανείας και οι φοιτητές κατέλαβαν τον χώρο.
Πιο συγκεκριμένα οι φοιτητές που έκαναν κατάληψη προέρχονταν από τους φοιτητικούς συλλόγους των Ηλεκτρολόγων, Δημοτικής Εκπαίδευσης, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών.

Παράλληλα συνεχίστηκε χθες για δεύτερη μέρα η κατάληψη από φοιτητές στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους «όλοι μας καθημερινά δίνουμε αγώνα για να μπορέσουμε να μάθουμε το αντικείμενό μας, να πάρουμε όσα περισσότερα εφόδια μπορούμε. Στην προσπάθειά μας αυτή αντιμετωπίζουμε εμπόδια, οικονομικές δυσκολίες, αγωνία για το αν θα καταφέρουμε να δουλέψουμε αύριο και με τι όρους».
Στα αιτήματα που βάζουν οι φοιτητές είναι τα εξής: Ένα πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου, για κάθε επιστημονικό αντικείμενο. Όχι στις κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα στα Ιδρύματα, τα πτυχία και τους αποφοίτους τους, να αποσυρθεί τώρα ο νόμος για την Ανώτατη Εκπαίδευση, κρατική χρηματοδότηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στο ύψος των αναγκών, πρόσληψη μόνιμου και σταθερού προσωπικού, κατάργηση των ορίων στα επιλεγόμενα μαθήματα, βελτίωση υλικοτεχνικών υποδομών, κατάργηση του Ν+2 για τα μαθήματα, κατάργηση των προαπαιτούμενων μαθημάτων, δυνατότητα αντικατάστασης των επιλεγόμενων μαθημάτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το