Τοπικά

Κατάληψη στα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας με αίτημα την άμεση έγκριση των ολιγομελών τμημάτων

Σε κατάληψη τελούν σήμερα το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ενώ σε αποχή από τα μαθήματά τους προχώρησαν χθες οι μαθητές του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας διαμαρτυρόμενοι για τη μη έγκριση των ολιγομελών τμημάτων.

Μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας συναντήθηκε με τον διευθυντή του σχολείου ζητώντας να εξαντληθεί κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα.

Οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ μετέβησαν κανονικά χθες στο σχολείο και αποφάσισαν να απέχουν από τα μαθήματα, καθώς διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη και έτσι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να πιέσουν το υπουργείο Παιδείας για να αλλάξει την απόφασή του.
Οι μαθητές σε ανακοίνωσή τους διεκδικούν τα εξής: «Να μην κλείσει κανένα τμήμα στα ΕΠΑΛ. Κάθε μαθητής να έχει πρόσβαση στην ειδικότητα που επιλέγει και να την ολοκληρώνει χωρίς εμπόδια. Να δοθούν τώρα όλα τα βιβλία ειδικοτήτων.

Το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα ΕΠΑΛ. Σύγχρονα εργαστήρια για να μπορούν οι μαθητές να παρακολουθούν σωστά την ειδικότητά τους. Να παρέχεται δωρεάν ο εξοπλισμός που απαιτείται και να μην τον αγοράζουμε.

Η πρακτική άσκηση στα ΕΠΑΛ να είναι ενταγμένη στη μάθηση. Ασφάλιση και πληρωμή με βάση το κατώτερο μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη.
Δωρεάν και ασφαλή μετακίνηση για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της ημέρας.
Ένα γεύμα για κάθε μαθητή. Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους».

Από την πλευρά του ο διευθυντής του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας επισήμανε πως «το πρόβλημα παραμένει έντονο, καθώς δύο ολιγομελή τμήματα δεν λειτουργούν, αφού δεν δόθηκε η έγκριση από το υπουργείο Παιδείας. Οι μαθητές πολλοί εκ των οποίων είναι εργαζόμενοι και θίγονται, αντιδρούν και κινητοποιήθηκαν κάνοντας αποχή από τα μαθήματα».
Χθες για δεύτερη συνεχή μέρα δεν έγιναν μαθήματα και στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, όπου επίσης δεν έχουν εγκριθεί ολιγομελή τμήματα και αρκετοί μαθητές είναι «στον αέρα».
Η πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου Δήμητρα Χαρατσή επισήμανε πως «ερχόμαστε κανονικά στο σχολείο στις 7 το απόγευμα και καθόμαστε μέχρι τέλος. Ενημερώνουμε τους μαθητές για τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν και αποφασίζουμε τι θα κάνουμε. Χθες αποφασίσαμε αποχή από τα μαθήματα, που σημαίνει ότι κάνουμε και απουσίες. Θέλουμε να βρεθεί μια λύση και να λειτουργήσουν τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το