Τοπικά

Κατάληψη με το «καλημέρα» στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας

 

Κατάληψη με το καλημέρα της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποίησαν χθες το πρωί μαθητές στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.
Οι μαθητές αντέδρασαν στις ενέργειες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για την τοποθέτηση καμερών στο σχολικό συγκρότημα, το οποίο πέρυσι έγινε πολλές φορές στόχος αγνώστων που προέβησαν σε βανδαλισμούς.

Βέβαια το γεγονός ότι κάμερες στο σχολείο δεν έχουν τοποθετηθεί, τροποποίησε την ατζέντα των αιτημάτων τους, στην οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονταν περισσότερο χαρτί και σαπούνι για τις τουαλέτες, μεγαλύτερα διαλείμματα για να μπορούν να εξυπηρετούνται από το κυλικείο, εντονότερος ήχος στο κουδούνι της πίσω αυλής και άλλα.
Κατάληψη με το καλημέρα είχε κάνει το σχολείο και πρόπερσι, όταν δεν είχαν γίνει μαθήματα για μερικές εβδομάδες. Το ίδιο φοβάται να μη γίνει και φέτος η σχολική κοινότητα.
«Ήρθα το πρωί γύρω στις 7.15 και σε όλες τις εισόδους είχαν τοποθετηθεί κλειδαριές» τόνισε ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κ. Δημήτρης Κόκκινος που πρόσθεσε πως οι μαθητές πήγαν να βάλουν στα αιτήματά τους το ζήτημα των καμερών, αλλά δεν το ανέφεραν τελικά, γιατί διαπίστωσαν ότι μέχρι στιγμής έχει γίνει μια εγκατάσταση με καλωδίωση και οι κάμερες δεν υπάρχουν».
Ο ίδιος τόνισε πως «πέρυσι το σχολείο υπέστη βανδαλισμούς από άγνωστους, ακόμη και κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων. Το σχολικό συγκρότημα έκτασης 23 στρεμμάτων και 6.500 τετραγωνικών μέτρων δεν διαθέτει σχολικό φύλακα. Ακόμη, όμως και αν υπήρχε φύλακας, θα έπρεπε να διαθέτει στον χώρο του κάμερες για να επιτηρούνται οι χώροι. Εμείς μελετήσαμε όλη τη νομοθεσία για την τοποθέτηση καμερών στα σχολεία, οι οποίες βέβαια θα λειτουργούσαν μόνο το βράδυ, δηλαδή από τις 10.30 το βράδυ που τελειώνουν τα μαθήματα στο 4ο Εσπερινό Νέας Ιωνίας, μέχρι το πρωί που θα έρθει ο πρώτος εργαζόμενος».
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των άλλων αιτημάτων λέγοντας για τα διαλείμματα πως «θέλαμε και εμείς να τα συμπτύξουμε αριθμητικά, ώστε να μεγαλώσουν σε χρονική διάρκεια και να εξυπηρετούνται οι μαθητές, των οποίων την άποψη θα συζητούσαμε αυτές τις μέρες. Τα άλλα θέματα μπορούν να λυθούν μέσα σε δύο μέρες, Για την αλλαγή των παραθύρων στους διαδρόμους του διδακτηρίου, όπως ζητούν οι μαθητές, το κονδύλι, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο, είναι μεγάλο. Πάντως τα παράθυρα στις αίθουσες έχουν αντικατασταθεί».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το