Τοπικά

Κατάληψη με μαύρα κοστούμια και σάτιρα στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης που υποστηρίζουν την καύση σκουπιδιών (photos)

Σε συμβολική κατάληψη του προαύλειου χώρου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, στην οδό Ιωλκού, έχουν προχωρήσει από τις 8 το πρωί περισσότερα από 50 μέλη της Επιτροπής Αγώνα και πολίτες που διαμαρτύρονται για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Μέλη της Επιτροπής, ντυμένα με μαύρα κοστούμια και καπέλα παρουσίασαν δρώμενο με πρωτοσέλιδα εικονικών εφημερίδων τα οποία έφεραν διθυραμβικούς τίτλους υπέρ της καύσης.

Η Επιτροπή στρέφεται κατά της Περιφέρειας Θεσσαλίας θεωρώντας ότι φέρει βαρύτατες ευθύνες στο θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge στον Βόλο.
“Mετά την έλευση τρίτου πλοίου στο λιμάνι της ΑΓΕΤ προχωρήσαμε σε ειρηνική και συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας. Η Περιφέρεια είναι δική μας και μέσα έχει αιρετούς ανθρώπους. Μας έχουν απογοητεύσει πολλές φορές. Έχουν πει ότι θα σταματήσουν την καύση αλλά δεν το κάνουν. Σήμερα κάναμε δρώμενο με τις εφημερίδες και δείξαμε με σατυρικό τρόπο αυτό που συμβαίνει στον Βόλο, ενώ το περιβαλλοντικό σκάνδαλο έχει γίνει γνωστό σε παγκόσμια κλίμακα” δήλωσε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Φαίη Τζανετουλάκου.

Η κατάληψη στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας θα ολοκληρωθεί στις 7:30 το βράδυ καθώς την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συναυλία στην πλατεία Ελευθερίας. Στη συναυλία θα συμμετέχουν: ο Τάσος Κουλούρης με την Χριστίνα Κουλάκου, οι Πασατέμπο και οι Πάλσαρ.

“Περιμένουμε όλους τους Βολιώτες στη συναυλία μας και αύριο Πέμπτη στα δικαστήρια όπου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΑΓΕΤ. “Για πρώτη φορά πολίτες και φορείς του Βόλου έκαναν ασφαλιστικά μέτρα για τη διακίνηση των σκουπιδιών, τα οποία δεν ξέρουμε από που έρχονται και τι περιέχουν” σημείωσε το μέλος της Επιτροπής Βάλμη Παπαδοπούλου.
Τα ασφαλιστικά μέτρα είχαν καταθέσει περισσότερα από 120 μέλη της Επιτροπής Πολιτών και Βολιώτες και όπως η Ιφιγένεια Ηλιοπούλου απεύθυνε κάλεσμα για μαζική κινητοποίηση αύριο το πρωί έξω από τα δικαστήρια.


“Θέλουμε να δούμε όλο τον Βόλο να στηρίζει τον δικαστή από τον οποίο ζητάμε μια πολύ γενναία και δίκαιη απόφαση για όλη την πόλη, για την υγεία και το μέλλον αυτού του τόπου. Δεν μπορεί να έρχονται καραβιές με άγνωστο υλικό προερχόμενο από πόλεις που έχουν πρόβλημα με ραδιενεργά απόβλητα” είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπροστά από την Περιφερειακή Ενότητα πραγματοποιούνται πολιτιστικές και ενημερωτικές ενέργειες όπως προβολή ντοκιμαντέρ, ενώ δεν παρεμποδίζεται η λειτουργία της Υπηρεσίας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μαθητές από το 2ο ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας.


Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν στήσει στην είσοδο τραπεζάκι και σερβίρουν καφέ στον κόσμο, ενώ στον χώρο έχει στηθεί επίσης έκθεση με έργα Βολιωτών καλλιτεχνών εμπνευσμένα από τον αγώνα ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Σημειώνεται ότι γύρω από το κτίριο έχουν παραταχθεί δυνάμεις της αστυνομίας.

Με αφορμή την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, σε δήλωσή του ο Γιάννης Κάϊρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Με μεγάλη μου λύπη έμαθα λίγες ώρες πριν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων της επιτροπής πολιτών ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ ότι έχει “επιβληθεί” από τους δικηγόρους Μόσχο κτλ ότι  μέσα στο team τους θα είναι η Μαρίνα η Χρυσοβελώνη επιβάλλοντας την πολιτική τους ατζέντα και όπως είναι φυσικό επακόλουθο διαχωρίζω από τώρα την θέση μου και άμεσα από αυτή την υποχώρηση μελών της επιτροπής πολιτών έναντι δικηγόρων νομικών που δεν τους έχω δει (τους νομικούς αυτούς) να κρατάνε και κάνα πανό ούτε να συλλαμβάνονται για τους αγώνες τους.
Ο αγώνας μου για ένα καλύτερο περιβάλλον και μια καλύτερη κοινωνία θα συνεχιστεί όπως ήταν και πριν καθαρός και στην επόμενη συνέλευση θα ζητήσω την παραίτηση όσων επέβαλλαν αυτήν την “υποχώρηση τακτικής” που καταδικάζει τον αγώνα μας”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το