Τοπικά

Κατάληψη φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τα πανεπιστημιακά συγγράμματα

Σε κατάληψη από φοιτητικούς συλλόγους Τμημάτων της πόλης βρέθηκαν χθες οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες καθώς και οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τη μη διάθεση των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων για να μπορούν να διαβάζουν.

Το πρόβλημα βέβαια είναι πανελλαδικό, καθώς σε όλα τα Πανεπιστήμια δεν μοιράζονται τα βιβλία στους φοιτητές, επειδή το υπουργείο παιδείας δεν έχει εξοφλήσει τους εκδότες.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι διαφόρων τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ξεκίνησαν την κατάληψη ζητώντας να ξεκινήσει άμεσα η διανομή των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. Άγνωστο παραμένει, αν η κατάληψη θα συνεχιστεί και μεθαύριο. Πάντως το κλείσιμο των υπηρεσιών προκαλεί πρόβλημα στην διεκπεραίωση των διαδικασιών για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος, αλλά και τη σίτιση των πρωτοετών φοιτητών.

Χθες οι φοιτητές βρίσκονταν προς την πλευρά του Θόλου που οδηγεί στις υπηρεσίες της πρυτανείας και δεν επέτρεπαν σε κανέναν να εισέλθει.

Ο αναπληρωτής πρύτανης για τα ακαδημαϊκά θέματα κ. Θανάσης Σφουγγάρης ανέφερε πως «φοιτητικοί σύλλογοι από τμήματα, όπως της Ειδικής Αγωγής, της Φυτικής Παραγωγής, προχώρησαν σε κατάληψη των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών της πρυτανείας, ζητώντας να ξεκινήσει η διάθεση των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. Η πρυτανική αρχή στηρίζει το αίτημά τους, άλλωστε στη συνάντηση που είχαν πριν μερικές ημέρες με τον υπουργό παιδείας στη Λάρισα για το αναπτυξιακό συνέδριο του ζήτησαν να διευθετηθεί άμεσα το όλο ζήτημα που αφορά όλα τα ΑΕΙ της χώρας. Βέβαια η πρυτανική αρχή είναι αντίθετη στη λογική της κατάληψης και γι’ αυτό ζητήσαμε από τους φοιτητές να προχωρήσουν σε άλλους τρόπους αντίδρασης, όπως μια διαμαρτυρία. Με την κατάληψη δημιουργείται πρόβλημα στην προώθηση διαδικασιών, όπως αυτών που αφορούν στο φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, αλλά και τη φοιτητική σίτιση. Παράλληλα υποβαθμίζεται ο ρόλος του δημόσιου Πανεπιστημίου και δίνονται επιχειρήματα σε όσους τάσσονται υπέρ των ιδιωτικών ΑΕΙ».

Πάντως με την κατάληψη νέκρωσαν όλες οι διοικητικές και οικονομικές διεργασίες στο τοπικό Ακαδημαϊκό Ίδρυμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το