Τοπικά

Κατάληψη χθες στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας …για συμπαράσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις που επιχειρούν στον Έβρο

Κατάληψη στο σχολείο εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στις Ένοπλες δυνάμεις στον Έβρο πραγματοποίησαν οι μαθητές στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.
Η κατάληψη ξεκίνησε με τους μαθητές να θέτουν και άλλα δύο ζητήματα, όπως είναι η τράπεζα θεμάτων που θέλει να εφαρμόσει από την ερχόμενη σχολική χρονιά η κυβέρνηση, αλλά και προβλήματα στο διδακτήριο.
Κανείς δεν ξέρει, πότε θα τερματίσει η κινητοποίηση. Αυτό που ξέρουν όμως οι καθηγητές, είναι πως στο σχολείο φέτος οι μέρες κατάληψης έφτασαν τις 17, ίσως ο μεγαλύτερος αριθμός από τα σχολεία της Μαγνησίας.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Οικονομίδης απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στους γονείς των μαθητών ενημερώνοντάς τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, επισημαίνοντας πως ουσιαστικοί λόγοι για κατάληψη δεν υφίστανται και επισημαίνοντας ότι θα πρέπει και οι ίδιοι να διαχειριστούν το ζήτημα.
Στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας είχαν πραγματοποιηθεί πολλές μέρες κατάληψης πριν τα Χριστούγεννα, αλλά φαίνεται πως οι μαθητές βρήκαν αφορμή για να επιστρέψουν στις… παλιές συνήθειες.
Και το πιο επίκαιρο θέμα είναι οι εξελίξεις στον Έβρο, όπου οι μαθητές θέλουν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφάλειας στον αγώνα που δίνουν για να κρατήσουν τα σύνορα κλειστά.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Γιάννης Οικονομίδης επισήμανε πως «οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου θέτοντας τρία αιτήματα. Το πρώτο ήταν η συμπαράστασή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας στον Έβρο. Το δεύτερο, η τράπεζα θεμάτων και το τρίτο το ταβάνι από αίθουσα που στάζει. Εδώ να σημειώσουμε πως υπάρχουν δύο αίθουσες διδασκαλίας στον πρώτο όροφο, όπου στάζουν, επειδή δεν έχει γίνει η στεγανοποίηση, αλλά εμείς μεταφέραμε από εκεί τους μαθητές σε άλλες αίθουσες και δεν γίνονται μαθήματα, ενώ παράλληλα έχουμε ζητήσει από τον Δήμο να έρθει να κάνει εργασίες και οι μαθητές το γνωρίζουν αυτό».

Το σχολείο έχει κόψει ήδη τις σχολικές εκδρομές για να αναπληρωθούν τα μαθήματα και άλλο μέτρο από δω και πέρα δεν φαίνεται να υπάρχει, παρά μόνο η παράταση των μαθημάτων, κάτι βέβαια που προς το παρόν δεν έχει ζητηθεί από το υπουργείο Παιδείας.
«Ήδη μετράμε 17 μέρες κατάληψης, αριθμός μεγάλος, και έχουμε προβεί στα μέτρα αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών. Αν συνεχιστεί η κατάληψη δεν υπάρχει άλλο μέτρο, πέρα από την παράταση των μαθημάτων. Πάντως ως σχολείο έχουμε ήδη ενημερώσει όλους τους γονείς για την κατάσταση που επικρατεί» κατέληξε ο κ. Οικονομίδης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το