Τοπικά

Καταγραφή κενών αιθουσών στα Δημοτικά Σχολεία της Μαγνησίας 

Στην καταγραφή κενών αιθουσών που υπάρχουν σε διδακτήρια, προφανώς για να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση τμημάτων, ζήτησε το υπουργείο Παιδείας από τα Δημοτικά της Μαγνησίας και πανελλαδικά, ενώ σήμερα θα πρέπει να έχουν αποσταλεί στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τα σχετικά στοιχεία.
Ελάχιστες μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και στα σχολεία επικρατεί μάλλον αμηχανία, καθώς ακόμη δεν παραλήφθηκαν οι μάσκες, ενώ μόλις χθες εστάλησαν οι εγκύκλιοι με τις οδηγίες για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων,
Παράλληλα οι διευθυντές δέχονται συνεχή τηλεφωνήματα από γονείς που εκφράζουν απορίες και ανησυχίες τόσο για τη χρήση της μάσκας όσο και γενικότερα για τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας.
Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως σεμινάριο από τους συντονιστές εκπαίδευσης της Θεσσαλίας με τη συμμετοχή των στελεχών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Επίσης τα σχολεία προετοιμάζονται για τις ενημερώσεις των γονέων που αναμένεται να είναι διαδικτυακές.

Το ζήτημα των τμημάτων με μαθητές πάνω από 20 άτομα απασχολεί κυρίως του διευθυντές σχολείων. Μάλιστα χθες υπήρξε και μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη, καθώς το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τους διευθυντές να καταγράψουν στα διδακτήρια, αν υπάρχουν κενές αίθουσες και να ενημερώσουν τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Πολύζος δήλωσε πως «έχει σταλεί αυτή η οδηγία για καταγραφή των κενών αιθουσών, αλλά δεν ξέρουμε για ποιο λόγο γίνεται».
Εκπαιδευτικοί ανέφεραν πως το υπουργείο Παιδείας βλέποντας τα πολυμελή τμήματα στα αστικά κέντρα βιάζεται να βρει νέους χώρους για να «σπάσουν» τμήματα. Στη Μαγνησία υπάρχουν 148 τμήματα με πάνω από 20 μαθητές. Ωστόσο αυτό προς το παρόν είναι μόνο υπόθεση.

Άλλωστε, και να «σπάσουν» τμήματα δεν θα είναι εύκολο να βρεθούν δάσκαλοι, εκτός και αν το υπουργείο Παιδείας προβεί σε νέες μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών στο επόμενο διάστημα, για να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν στα νέα τμήματα. Μάλιστα σε αυτό το σημείο εκπαιδευτικοί σημειώνουν πως γι’ αυτό τον λόγο το υπουργείο Παιδείας προωθεί τις τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας και διευθυντής του 20ου Δημοτικού Βόλου κ. Φίλιππος Κωνσταντινίδης δήλωσε πως «το υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να είχε κάνει σωστό προγραμματισμό από το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε, και υπάρχουν τώρα τόσο πολυμελή τμήματα, ενώ ζητεί από τους διευθυντές να καταγράψουν τις αίθουσες που δεν χρησιμοποιούνται».
Μάλιστα από διευθυντές τονίστηκε πως οι μαθητές στο σχολείο, θα πρέπει να φέρνουν καθημερινά τρεις μάσκες, ώστε, αν πέσουν ή λερώσουν, να έχουν διαθέσιμες για να τις φορούν.

Share

Πρόσφατα άρθρα

ριστούγεννα με τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών για το νέο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας -Σε Υπέρεια και Ευύδριο Δ. Κουρέτας

Με τους πολίτες των πλημμυρισμένων χωριών της Θεσσαλίας πέρασε τα Χριστούγεννα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης…

26 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός για το ύφος της ανάληψης ευθύνης και το υλικό της βόμβας στα ΜΑΤ – Τι ανησυχεί την ΕΛΑΣ

Για τον κίνδυνο εμφάνισης νέων αναρχικών και τρομοκρατικών οργανώσεων με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού…

26 Δεκεμβρίου 2023

Η ΔΟΕ εξετάζει την περίπτωση κατάργησης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Ο πολυβραβευμένος ρεπόρτερ, ειδικός σε θέματα ΔΟΕ και Ολυμπιακών Αγώνων, Στιβ Γουίλσον, στο επίσημο online…

26 Δεκεμβρίου 2023

Η πυκνή ομίχλη έχει «παραλύσει» τις πτήσεις και τα δρομολόγια τρένων στο Νέο Δελχί

Έντονα προβλήματα δημιουργεί το στρώμα πυκνής ομίχλης που έχει καλύψει το Νέο Δελχί, περιορίζοντας την…

26 Δεκεμβρίου 2023

Θετική η κλινική εικόνα του 14χρονου που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα

Θετικά είναι τα νέα από το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» για τον μικρό ασθενή…

26 Δεκεμβρίου 2023

Ξανά σε καταστολή η 17χρονη μαθήτρια που υπέστη αλλεργικό σοκ και ανακοπή

Σε καταστολή έβαλαν και πάλι οι γιατροί την 17χρονη μαθήτρια του καλλιτεχνικού σχολείου Αττικής που…

26 Δεκεμβρίου 2023