Τοπικά

Καταγγέλλουν τον Θ. Τζούμα ότι αρνήθηκε συζήτηση για το πρόβλημα των λεωφορείων στην Σκιάθο

Η παράταξη «Σκιάθος Ενωμένη – Βήμα στο μέλλον» με επικεφαλής τον Ν. Πλωμαρίτη καταγγέλλει τον Δήμαρχο Σκιάθου Θ. Τζούμα για παρασκηνιακές ενέργειες και άρνηση να συζητηθεί το μείζον θέμα των λεωφορείων στην κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων των τριών νησιών των Β.Σποράδων, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Σκιάθο. Τα μέλη της παράταξης βρήκαν σύμμαχο στο πρόσωπο του Δημάρχου Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση, με τον οποίο θα επιδιώξουν από κοινού να περάσει η αρμοδιότητα της εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου άγονων γραμμών από τις Περιφέρειες στους Δήμους.

Η ανακοίνωση της παράταξης:

Χθες, Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στη Σκιάθο κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων των τριών νησιών των Β.Σποράδων.
Η πρώτη αυτή συνάντηση είχε κύριο σκοπό την γνωριμία των δημοτικών συμβούλων και την κατάθεση απόψεων επί θεμάτων που απασχολούν και τα τρία νησιά μας όπως είναι η φημολογούμενη κατάργηση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, η θέσπιση Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη στην Δημοτική μας ενότητα , η ανακύκλωση , η κοινή τουριστική προβολή και γενικά προβλήματα όπως η προσβασιμότητα, η υγεία κλπ.
Μετά από παρασκηνιακές ενέργειες και άρνηση του κ. Θ. Τζούμα δεν συζητήθηκε το μεγάλο θέμα των λεωφορείων που απασχολεί τον τελευταίο καιρό το νησί μας αν και ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Περισσής είχε ετοιμάσει ολοκληρωμένη πρόταση-τοποθέτηση. Επειδή δεν επιθυμούσαμε να τορπιλίσουμε το καλό κλίμα που επικρατούσε και να φέρουμε σε άβολη θέση τους φιλοξενουμένους μας, συζητήσαμε το συγκεκριμένο πρόβλημα με τον Δήμαρχο Σκοπέλου στο περιθώριο της συνάντησης.
Η πρόταση του, που ήταν και η πρόταση μας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, είναι η επιδίωξη νομοθετικής ρύθμισης έτσι ώστε να περάσει η αρμοδιότητα της εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου άγονων γραμμών από τις Περιφέρειες στους Δήμους. Έτσι οι Δήμοι θα μπορούν ελεύθερα και χωρίς πιέσεις να αποφασίζουν εάν θα αναλαμβάνουν οι ίδιοι αυτό το έργο ή θα προβαίνουν σε δημοπρασίες. Συμφωνήσαμε λοιπόν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια αυτή.
Γενικά η συνάντηση κρίνεται επιτυχής, διαπιστώθηκε σε πολλά σημεία ταύτιση απόψεων και βοήθησε στην εξασφάλιση άμεσης επικοινωνίας με τους αιρετούς συναδέλφους των άλλων νησιών για την επίλυση κοινών προβλημάτων .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το