Τοπικά

Καταγγέλλουν το κλείσιμο της παραλίας και ζητούν πραγματικά μέτρα προστασίας των πολιτών

Η οργάνωση Βόλου του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την απόφαση για το κλείσιμο της παραλίας από την ερχόμενη Δευτέρα, αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση τα ακόλουθα:

Ο δήμος Βόλου, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου και το Κεντρικό Λιμεναρχείο, σε πλήρη σύμπνοια με την κυβερνητική πολιτική, αποφάσισαν το κλείσιμο της παραλίας από τη Δευτέρα 6 Απριλίου έως και τις 30 Απρίλη από τις 12 το μεσημέρι ως τις 12 τα μεσάνυχτα, με το επιχείρημα του «μεγάλου συνωστισμού» του περασμένου σαββατοκύριακου.
Η παραλία του Βόλου, χρησιμοποιείται από το λαό και τη νεολαία για περπάτημα, άθληση και βόλτα. Δεν έχουν όλοι βεράντες με θέα. Ο λαός μας δεν ζει ούτε σε ευρύχωρες μεζονέτες, ούτε σε ηλιόλουστα παλάτια. Για αυτό έχει την ανάγκη και το δικαίωμα να βγει να περπατήσει, να αθληθεί, να αντικρύσει τον ήλιο, να αναπνεύσει καθαρό οξυγόνο. Όσο καθαρό μπορεί να είναι αυτό στην πόλη μας, με την ατμοσφαιρική ρύπανση να πιάνει σχεδόν καθημερινά κόκκινο.

Καταγγέλλουμε λοιπόν αυτήν την απόφαση διότι ρίχνει την ευθύνη για τη διάδοση του κορωνοϊού αποκλειστικά στις πλάτες των εργαζόμενων και του λαού.
Η κυβέρνηση, τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και οι παρατρεχάμενοί τους, βάζουν από την πόρτα την ατομική ευθύνη μόνο και μόνο για να βγάλουν από το παράθυρο τις ευθύνες του κράτους, της κυβέρνησης και των εργοδοτών! Αναγνωρίζουν τον ιό σαν έκτακτο γεγονός και προκειμένου να μην επωμιστούν τις ευθύνες τους, καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσουν το μάρμαρο, ανάγοντάς τους σαν τον μοναδικό υπεύθυνο για να εμποδιστεί η διασπορά του ιού!

Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να ρίχνουν το βάρος στο λαό. Εδώ και καιρό εφαρμόζουν μέτρα έτσι ώστε να πετάξουν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού εκτός περίθαλψης, μετακυλώντας το κόστος σε εμάς.
Και αυτό συνεχίζεται και τώρα:
• Δεν ανοίγουν νέες κλίνες σε ΜΕΘ
• Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δεν επαρκούν και δεν έχουν τα απαραίτητα μέσα και υλικά προστασίας
• Αρνούνται να προσλάβουν μόνιμους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και καλούν φοιτητές και γιατρούς σε εθελοντική εργασία
• Όποιος έχει ήπια συμπτώματα πρέπει να μένει σπίτι, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία του και την υγεία της οικογένειάς του
• Και ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει να γίνονται μαζικά τεστ διάγνωσης σε όλους για να περιοριστεί η διασπορά του ιού, η κυβέρνηση αρνείται να το κάνει!

Ταυτόχρονα, με αφορμή την επιδημία, το μεγάλο κεφάλαιο διαμορφώνει από σήμερα τους όρους για να εντείνει την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων. Δουλειά χωρίς μέσα προστασίας, μαζικές απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών. Ενώ τα 800ευρώ που μας τάζουν για δυο μήνες και αυτά σκάρτα, δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από στάχτη στα μάτια.
Δε θέλουν και δε νοιάζονται για την υγεία μας!Τα μέτρα που παίρνουν κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι μέτρα για την πραγματική προστασία του λαού. Είναι μέτρα κατασταλτικά! Πειθάρχησης και ελέγχου. Κι όποιος δεν πειθαρχεί θα έρχεται αντιμέτωπος με το εξοντωτικό χαράτσι των 150 ευρώ!
Δεν είμαστε αναλώσιμοι! Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους!
Να προστατευθούμε από τον ιό, αλλά δεν θα σιωπήσουμε!

Επιμένουμε-Διεκδικούμε:
• Δωρεάν και πλήρη πρόληψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους!
• Δωρεάν τεστ σε όλο το λαό και δημιουργία νέων κλινών και ΜΕΘ ΤΩΡΑ!
• Πλήρη στελέχωση όλων των νοσοκομείων και κέντρων υγείας με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!
• Καμιά απόλυση – Καμιά μείωση μισθού!
• Μέτρα προστασίας για όλους δωρεάν!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το