Τοπικά

Καταγγέλλουν τις δράσεις του ΝΑΤΟ στη Μαγνησία

Έντονα καταδικάζουν την παρουσία του στρατού των ΗΠΑ στη Μαγνησία, στο Στεφανοβίκειο στο στρατόπεδο της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, στην 111 Π.Μ της Νέας Αγχιάλου και στο στρατόπεδο «Γεωργούλα» στην καρδιά της πόλης του Βόλου άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και του αθλητισμού της πόλης μας. Υπογράφοντας το παρακάτω κείμενο τονίζουν ότι η περιοχή μας αναβαθμίζεται τόσο ως θύτης αλλά και ως στόχος στη σύγκρουση ανάμεσα στα μπλοκ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και της Ρωσίας-Κίνας, για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, για το μοίρασμα των αγορών, ιδιαίτερα στον τομέα της Ενέργειας. Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν:

«Εκφράζουμε τη μεγάλη ανησυχία μας για την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ιδιαίτερα βλέποντας τις κινήσεις κλιμάκωσης και γενίκευσης της πολεμικής σύγκρουσης, με μόνο θύμα τους λαούς. Ήδη πληρώνουμε με πολλούς τρόπους το κόστος αυτού του πολέμου (ακρίβεια, στοχοποίηση από το «αντίπαλο» στρατόπεδο, ενεργειακή και επισιτιστική κρίση), την ίδια στιγμή που γίνεται προσπάθεια προετοιμασίας του εδάφους για μεγαλύτερες, πιο αιματηρές θυσίες.
Οι πρόσφατες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, με εκκωφαντικό το παράδειγμα του αμερικανικού πολεμικού πλοίου Arlington και των μονάδων που το συνοδεύουν, που στάθμευαν στις πιο πάνω βάσεις στην περιοχή μας και αμέσως μετά συμμετείχαν στην τουρκική άσκηση «Efes 2022» με σενάριο την κατάληψη «μικρού» νησιού στο Αιγαίο και τον ναυτικό αποκλεισμό «μεγάλου» νησιού, καταρρίπτουν τα ψεύτικα επιχειρήματα ότι η παρουσία των ΗΠΑ διασφαλίζει την εθνική άμυνα και ακεραιότητα της πατρίδας μας. Το αντίθετο. Μας μπλέκει ακόμα πιο πολύ στον κυκλώνα των επικίνδυνων εξελίξεων.
Ενώνουμε τη φωνή μας και τη διαμαρτυρία μας με όλες και όλους που απαιτούν να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, να σταματήσουν οι διευκολύνσεις για τις Αμερικανονατοϊκές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, να μη σταλούν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο μέτωπο του πολέμου, να φύγουν οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις από την περιοχή μας και από όλη την Ελλάδα».

Το κείμενο υπογράφουν:

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ Πρόεδρος Παραρτήματος Βόλου ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ, Συγγραφέας
ΒΡΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Ηθοποιός
ΖΩΤΗΣ ΒΛΑΣΗΣ Ηθοποιός
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Δρ Χημείας, Πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Βόλου
ΚΑΡΜΠΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ Δρ Ψυχολογίας, Πρόεδρος ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας
ΚΑΡΥΔΑΚΗ – ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΟΡΕΣΤΕΙΑ Μουσικός
ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ Ζωγράφος
ΚΟΝΤΟΡΙΖΟΣ ΣΠΥΡΟΣ Ηθοποιός
ΚΟΝΤΟΥ ΣΙΣΣΥ ΙΔΑΧ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
ΜΑΝΔΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Φιλόλογος, Δ/ντής 3ου Γυμνασίου Βόλου
ΜΑΣΤΡΑΦΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Πρώην Διεθνής Διαιτητής Καλαθοσφαίρισης
ΝΙΚΟΛΕΣΗ ΜΠΕΤΥ Ηθοποιός
ΝΤΑΚΟΥΜΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Δρ Κοινωνιολογίας, Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Προπονητής Στίβου Νίκη Βόλου
ΣΧΟΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Απόστρατος Αξιωματικός
ΤΕΡΛΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ Εικαστικός
ΤΖΟΥΜΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ηθοποιός
ΦΑΝΑΡΙΩΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ Ηθοποιός
ΦΟΥΣΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Πρώην Δήμαρχος Νέας Ιωνίας

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το