Τοπικά

Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για άθλιο εμπόριο ελπίδας σε βάρος των συνταξιούχων

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας καταγγέλλει την κυβέρνηση για αλχημείες, απατηλή προπαγάνδα και προσπάθεια εξαπάτησης των συνταξιούχων σε σχέση με τις περικοπές των συντάξεων.
Όπως ειδικότερα επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου:

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε ένα άθλιο εμπόριο ελπίδας σε βάρος μας, διάφορα κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές να δίνουν θεατρικές παραστάσεις, να παίζουν με τον πόνο των συνταξιούχων αφήνοντας να εννοηθεί ότι από τον Αύγουστο βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι δε θα εφαρμοστεί ο νόμος 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) και τελικά δε θα έχουμε μειώσεις των συντάξεων, μάλιστα η υπουργός εργασίας σε συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι θα έχουμε και αυξήσεις σε περίπου 500.000 συνταξιούχους.
Η αυτοαποκάλυψη της κυβερνητικής απάτης δεν άργησε καθόλου. Την ίδια στιγμή που σηκώνει κουρνιαχτό για την δήθεν προσπάθειά της να μην εφαρμόσει τον νόμο 4387/16 και να μην περικόψει τις συντάξεις, προσπαθώντας να καλλιεργήσει ψεύτικες ελπίδες στους συνταξιούχους, έσπευσε πριν δύο μέρες να ψηφίσει διάταξη σε νόμο που αποδίδει τις συντάξεις σε όσους θα συνταξιοδοτούνται από εδώ και στο εξής από τον επόμενο μήνα της κατάθεσης των δικαιολογητικών τους.

Μέχρι τώρα η απόδοση της σύνταξης ξεκινούσε από την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών. Η μετάθεση για τον επόμενο μήνα σημαίνει πως η κυβέρνηση αφαιρεί από τους εν λόγω συνταξιοδοτούμενους τη σύνταξη ενός μήνα, ή το μέρος της που αντιστοιχούσε στις ημέρες από την κατάθεση των δικαιολογητικών μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Κι όλα αυτά για να συνεχίσει να εμφανίζει πλεονάσματα ο ΕΦΚΑ και η κυβέρνηση προς τους ελεγκτές εκπροσώπους των δανειστών, την Ε.Ε.
Καταγγέλλουμε την αλχημεία της κυβέρνησης και της στέλνουμε το μήνυμα πως οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα της απατηλής προπαγάνδας της. Θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δυναμικότητα, για να ανατρέψουμε την πολιτική της, συνεχίζοντας τον Μαραθώνιο των κινητοποιήσεων που ξεκινήσαμε από την αρχή της χρονιάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το