Τοπικά

Καταγγέλλουν «βρώμικο παιχνίδι» ενόψει της πανελλαδικής απεργίας στις 24 Σεπτεμβρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καταγγέλλει την ηγετική ομάδα ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ ότι έχει στήσει «βρώμικο παιχνίδι» ενόψει της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος:

Με μαφιόζικες μεθοδεύσεις και ενώ η απεργία έχει ήδη αποφασιστεί για τις 24 Σεπτέμβρη από την ΑΔΕΔΥ αλλά και δεκάδες δευτεροβάθμιες οργανώσεις (Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία), βάζουν δικούς τους μέσα σε Διοικητικά Συμβούλια να παίρνουν αποφάσεις για απεργία στις 25 Σεπτέμβρη.
Ο στόχος είναι να ακυρωθεί η πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχουν αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία εδώ και μέρες, για τις 24 Σεπτέμβρη. Θέλουν να διασπείρουν συγχύσεις και να μπερδέψουν τους εργαζόμενους, να σπείρουν την απογοήτευση, να υπονομεύσουν την εργατική λαϊκή αγανάκτηση, να πουλήσουν εκδούλευση στην κυβέρνηση, στον ΣΕΒ και τη μεγαλοεργοδοσία.

Έφτασαν σε σημείο να λένε σήμερα ακόμα και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ σε διάφορα συνδικάτα ότι η ομόφωνη απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας αύριο θα αλλάξει! Αυτός είναι ο κατήφορος της συνδικαλιστικής μαφίας στη ΓΣΕΕ, που μεταχειρίζεται στην κυριολεξία μεθόδους μαφίας για να βάλει εμπόδια στην επιτυχία της απεργίας.
Δεν θα τους περάσει! Οι αποφάσεις των συνδικάτων για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη πολλαπλασιάζονται, η δράση τους δυναμώνει. Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα τσιράκια της στη ΓΣΕΕ θα πάρουν την απάντησή τους με την επιτυχία της απεργίας ενάντια στο νομοσχέδιο – «σκούπα» που φέρνει με φόρα για να τσακίσει συλλογικές συμβάσεις, το δικαίωμα στην απεργία και την οργάνωση των εργατών.

Το Συνδικάτο Μετάλλου

Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας καταγγέλλει την συνδικαλιστική μαφία της ηγετικής ομάδας της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, η οποία όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία από την εργοδοσία, την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, κλιμακώνει τις άθλιες προσπάθειές της να υπονομεύσει και να ακυρώσει το απεργιακό μέτωπο απέναντι στο αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο.

Την ώρα που πανελλαδικά πληθαίνουν οι αποφάσεις για απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη από τα μεγαλύτερα Εργατικά Κέντρα της χώρας όπως το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, από την ΑΔΕΔΥ, από Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ επιχειρεί να ακυρώσει ομόφωνες αποφάσεις (όπως είναι αυτές που πήραν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Εύβοιας, η ΠΝΟ, η ΑΔΕΔΥ κ.ά.), αξιοποιεί ανθρώπους της για να χτυπήσει το ενιαίο απεργιακό μέτωπο, «ρίχνει» άλλες ημερομηνίες επιχειρώντας να καλλιεργήσει σύγχυση και ερωτήματα στους εργαζόμενους.

Παράλληλα, εκβιάζουν προέδρους δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων με στόχο να ακυρωθεί η πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχουν αποφασίσει για τις 24 Σεπτέμβρη!
Δεν θα τους περάσει! Οι αποφάσεις των συνδικάτων για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη πολλαπλασιάζονται! Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα τσιράκια της στη ΓΣΕΕ θα πάρουν την απάντησή τους με την επιτυχία της απεργίας.
Καλούμε τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου στην αυριανή συνεδρίαση της ολομέλειας, να πάρουν απόφαση για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη κόντρα στις διασπαστικές λογικές, στις μαφιόζικες μεθόδους για το χτύπημα της απεργίας, στις επιταγές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το