Τοπικά

Καταγγέλλουν παράνομες και παράτυπες ενέργειες από το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Για παράνομες και παράτυπες ενέργειες κατηγορούν το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Αναστασίου Λεωνίδας, Τσιώμου Φούλη και Πατρώνη Λεμονιά. Σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως το προεδρείο αντιμετωπίζει με ιδιοκτησιακή αντίληψη τον Σύλλογο, καταγγέλλουν πως ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή για τη δωρεά μασκών υψηλής προστασίας στη μονάδα COVID 19 του Νοσοκομείου και πως έμαθαν για τη δωρεά χειρουργικών μασκών στη νοσηλευτική υπηρεσία μέσω του Τύπου.
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

“Δυστυχώς η συναινετική και μετριοπαθής στάση μας στο Δ.Σ. του Συλλόγου, φαίνεται πως εκλαμβάνεται ως αδυναμία από τους Δίκαιους Εκπροσώπους, αλλιώς δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τις συχνές και κατ’ εξακολούθηση παράνομες και παράτυπες ενέργειες του προεδρείου του Δ.Σ. που έχουν καταστήσει το καταστατικό λειτουργίας του Συλλόγου Εργαζομένων «κουρελόχαρτο».

Συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες, μετά από τρία (3) χρόνια σιωπής, το προεδρείο για πρώτη φορά, αποφάσισε να καταγγείλει, Διοίκηση του Νοσοκομείου. Όπως ήταν φυσικό, στα δύσκολα μας θυμήθηκαν και ζήτησαν τη στήριξή μας, την οποία παρείχαμε άμεσα, γιατί η καταγγελία αφορούσε την εκπροσώπηση των εργαζομένων στο Δ.Σ., τα προβλήματα ανεπάρκειας μέσων ατομικής προστασίας, τις ελλείψεις προσωπικού, καθώς και προβλήματα στην χορήγηση των γονικών και αναρρωτικών αδειών ειδικού σκοπού στους εργαζομένους του Νοσοκομείου.

Η έκπληξή μας για την αγωνιστική τους αφύπνιση κράτησε ελάχιστα, καθώς διαπιστώσαμε ότι ο πρόεδρος μετά τις πρώτες αντιδράσεις διοικούντων, ανάρτησε την ανακοίνωση μόνο στο προσωπικό του site και όχι στον τοπικό τύπο όπως μας είχε ενημερώσει. Επίσης κάποια μέλη του προεδρείου, δήλωναν ότι δεν γνώριζαν το κείμενο της καταγγελίας παρόλο που το είχαν προσυπογράψει, γελοιοποιώντας την διαδικασία και πιστοποιώντας την ανεπάρκεια και την αναξιοπιστία τους.

Μετά το φιάσκο της ανακοίνωσης, αποφάσισαν να δωρίσουν Μέσα Ατομικής Προστασίας στο Νοσοκομείο, με λεφτά του Συλλόγου, όπως εξάλλου είχαμε προτείνει κι εμείς σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας. Εφόσον όλοι συμφωνούσαμε σ’ αυτό και η διαδικασία θα έπρεπε να μας ενώνει και να καταδεικνύει την ομόθυμη διάθεση όλου του Δ.Σ. να στηρίξουμε τους συναδέλφους μας σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, κατάφεραν με τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις τους να μας διχάσουν πάλι.

Συγκεκριμένα, ενημερωθήκαμε τελευταία στιγμή μόνο για τη δωρεά στη μονάδα COVID19 που εργάζονται η γραμματέας και η ταμίας του Συλλόγου, των ολοπρόσωπων μασκών υψηλής προστασίας πολλαπλών χρήσεων με φίλτρο άνθρακα αξίας 100€ η κάθε μία και παρά τις παράτυπες διαδικασίες, είπαμε ναι προκειμένου να προστατευτούν οι συνάδελφοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Για τη δωρεά των απλών χειρουργικών μασκών στη νοσηλευτική υπηρεσία ενημερωθήκαμε μέσω του τοπικού τύπου. Από πού πάρθηκαν, πόσο κόστισαν, αν έγινε έρευνα αγοράς κλπ. κανείς από εμάς δε γνωρίζει.
Τέλος είναι πλέον πασιφανές, ότι λόγω των επερχόμενων εκλογών του Συλλόγου στα τέλη Μαΐου, οι ανεξάρτητοι Δίκαιοι Εκπρόσωποι , έχουν βάλει σε εφαρμογή ένα γνωστό παλαιοκομματικό κόλπο, αυτό των προεκλογικών παροχών.

Ξαφνικά τα λεφτά του Συλλόγου τους τελευταίους μήνες τρέχουν από τα μπατζάκια τους!
Χωρίς να γνωρίζουμε και πάλι τίποτα, μάθαμε από συναδέλφους ότι ενόψει Πάσχα, διένειμαν μπουκάλια με κρασί σε κάποιους εργαζόμενους. Δυστυχώς δεν γνωρίζαμε πάλι τίποτα γι’ αυτή την πρωτοβουλία. Διευκρινίζουμε ότι δεν μας πειράζουν οι παροχές, κι ας είναι προεκλογικές, αρκεί να γίνονται νόμιμα και να μη θεωρούν κάποιοι τους εργαζόμενους ιθαγενείς που μπορούν να ξεγελαστούν με καθρεφτάκια, καλύπτοντας έτσι τη συνδικαλιστική τους ανυπαρξία.
Δυστυχώς είναι ξεκάθαρη για ακόμα μία φορά η ιδιοκτησιακή τους αντίληψη για το Σύλλογο, και δε συνάδουν τέτοιες συμπεριφορές με «Δίκαιη Εκπροσώπηση» και χρηστή διαχείριση”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το