Τοπικά

Καταγγέλλουν «καρατόμηση» δέντρων στη συνοικία της Μεταμόρφωσης

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί τις τελευταίες ημέρες σε δημότες του Βόλου ο τρόπος κλαδέματος των δέντρων σε διάφορες συνοικίες της πόλης, από συνεργεία της αρμόδιας Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Βόλου. Σε αρκετές περιπτώσεις κάνουν λόγο για «καρατόμηση των δέντρων αφού έχουν αφεθεί μόνο οι κορμοί».

Η «Θ» μετά από παραινέσεις και υποδείξεις αναγνωστών έκανε ένα οδοιπορικό σε γειτονιές της πόλης και κατέγραψε με τον φωτογραφικό φακό κλαδεμένα δέντρα.
Οι δημότες δηλώνουν αγανακτισμένοι για την εικόνα που παρουσιάζουν πολλά δέντρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θεωρούν αδιανόητο τον τρόπο κλαδέματος. Είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο αυτά τα δέντρα να ξαναγίνουν πνεύμονες πρασίνου για την πόλη, αφού έχουν κατακρεουργηθεί» αναφέρουν χαρακτηριστικά.


Να αναφερθεί ότι και στο παρελθόν έχουν καταγραφεί έντονες διαμαρτυρίες πολιτών, αλλά και φορέων της πόλης για τον τρόπο που κλαδεύονται τα δέντρα, ενώ δεν είναι λίγες οι ανακοινώσεις που έχει κατά καιρούς εκδώσει για το θέμα η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας κατά του Δήμου Βόλου. Οι περισσότερες διαμαρτυρίες αυτή τη φορά έρχονται από τη συνοικία της Μεταμορφώσεως και τους δρόμους πέριξ του κτιρίου Σπίρερ, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα εκτελέστηκαν εργασίες κλαδέματος δέντρων από συνεργεία.
Αναγνώστης τόνισε χαρακτηριστικά πως «αυτή την εικόνα σε κλαδεμένα δέντρα δεν την έχει δει πουθενά. Πρόκειται για καρατόμηση του πρασίνου της πόλης και κάποια στιγμή αυτό πρέπει να σταματήσει» συμπλήρωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το